שלום

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/04/2010 | 21:58 | מאת: ליהי

ערב טוב, הייתי רוצה לדעת כיצד מתפתחת אצל בחורה-נערה-ילדה זהות מינית לסבית.? האם זה נכון שלסביות יכולות להיות בחורות מאד מושכות ונשיות? בכלל איך זה קורה? אגב אני בת 26 לאחר התנסות עם אישה. תודה רבה על הפורום

15/04/2010 | 18:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ליהי, קשה מאוד לענות לך באופן חד-משמעי. בהחלט יש בחורות לסביות עדינות ונשיות. הסיבות להומוסקסואליות גברית ונשית שנויות מאוד במחלוקת וכנראה שמדובר בשילוב של גורמים מולדים וסביבתיים. לפי ההסבר הפסיכואנליטי המסורתי (שהוא ההסבר המקובל עליי), מדובר בקיבעון בשלב הפאלי בהתפתחות, שלב שבו הבן אמור להזדהות עם אביו והבת עם אמה. כאשר חל שיבוש בתהליך הזדהות זו מתפתחת משיכה לבני אותו מין. זו הסכמה הכללית ויש לה וריאציות המשתנות ממקרה למקרה וממשפחה למשפחה. סקירה ממצה על הגורמים הביולוגיים תוכלי למצוא בקישור הבא: http://www.simonlevay.com/the-biology-of-sexual-orientation כאמור, אין הוכחות חד-משמעיות ואין שורה תחתונה לכאן או לכאן וכמו בתופעות רבות, כנראה שמדובר בשילוב של גורמים מולדים וסביבתיים, כאשר בחלק מהמקרים הגורמים המולדים בולטים יותר ובחלק אחר הגורמים הסביבתיים. כך או כך, חשוב להדגיש שהגישה הטיפולית כיום מכירה בכך שהמשיכה לבני ובנות אותו מגדר אינה ניתנת לשינוי והמאמצים הטיפוליים מתמקדים בסיוע לאדם לקבל את נטייתו המינית. אולי יעזור לך לדעת שבאופן ממוצע קשרים בין אישה לאישה הם יציבים וממושכים יותר מקשרים בין גבר לגבר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים