בני כנראה מחפש את זהותו המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

12/04/2010 | 15:30 | מאת: אבוייה

שלום גידי, בני המתבגר (בן 17) עובר זה מספר חודשים תקופה קשה. מתלמיד מצטיין, חלה ירידה דרסטית בהשגיו. נכשל במספר בחינות ואינו מסוגל לשבת ולהתכונן לבחינות. רוב הזמן הוא מול מסך המחשב משוטט באינטרנט עד השעות הקטנות של הלילה ולמחרת מאחר לקום לביה"ס ולבחינות מוותר ולא מגיע כלל. באחת הפעמים שישבתי אחריו ושוטטתי באינטרנט הצלחתי להבחין באתרים הומוסקסואליים אליהם גלש ומכאן הסקתי את פשר השינוי החד בהתנהגותו. אודה לך על הדרכה התחלתית לקראת הבאות

12/04/2010 | 18:52 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אבוייה, גיל ההתבגרות הוא גיל קשה מכל הבחינות ולא בטוח שהנטייה המינית של בנך היא הגורם היחיד (אם בכלל) לירידה בהישגיו הלימודיים. מבחינה פסיכולוגית נטו, הירידה בלימודים פחות מדאיגה והרבה יותר חשוב לשים לב אם הוא מתבודד מבחינה חברתית, משום שלקבוצת בני הגיל בתקופת ההתבגרות יש חשיבות רבה מאוד להתפתחות תקינה. לדעתי, חשוב להעביר לבנך מסר שאתם כהורים מקבלים אותו בכל מצב ושהוא יכול לפנות אליכם עם כל קושי או בעיה. במידת האפשר, הייתי חוסך לו את העובדה ש"ריגלת" אחריו באינטרנט כדי שירגיש שמכבדים את פרטיותו. גורם שעשוי לעזור לך ולבעלך להתמודד עם הנטייה המינית של בנך הוא עמותת תהל"ה להורי הומוסקסואלים http://www.tehila.org.il/ המפעילה קבוצות תמיכה במקומות שונים בארץ וגורם שעשוי לסייע לבנך הוא ארגון הנוער הגאה http://www.igy.co.il המפעיל גם הוא קבוצות תמיכה ע"י אנשי מקצוע מוסמכים הפועלים בהתנדבות. חשוב לציין כי אין כל דרך טיפולית מקצועית שתגרום לבנך לשנות את נטייתו המינית ולהפסיק את משיכתו לגברים והוא זקוק לתמיכתכם כדי להתמודד עם הקשיים שהחברה מציבה להומוסקסואלים באופן כללי. לכן גם חשוב שיכיר בני נוער בעלי אותה נטייה בארגון הנוער הגאה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

13/04/2010 | 12:04 | מאת: אבוייה

שלום גידי, ראשית תודה על התשובה המפורטת וההמלצות. אכן בני מתבודד מאוד חברתית בשנתיים האחרונות ולפני כן חברים קרובים אתם הוא נפגש באופן תדיר לא היו לו כלל. בני דוחה מכל וכל את הצעותינו להגשת עזרה חיצונית כל שהיא החל במורים פרטיים שלא לדבר על מטפלים למיניהם. הסכים ללכת לאימון אישי ולטענתו "רק בשבילנו", טוען שלא עוזר. מכיוון שבננו לא חשף כמובן את נטייתו בפנינו איננו יכולים להציע לו ליצור קשר עם האירגון שהמלצת עבורו, לעומת זאת ניצור אנו קשר עם תהל"ה. ושוב תודה מקרב לב אבוייה (אבא)

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים