התמודדות עם דחף טרנסווסטיט ומה הגורם

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/04/2010 | 18:58 | מאת: רפי

לדר גלבוע שלום מה גורם לגבר במצב רגיל דחף ללבוש בגדי נשים ותשוקה לפנטז עצמו עם פריטי לבוש כמו גרביונים, ממה זה נובע,לדברי פסיכאטר מסוים זה הפרעת אישיות הקשורה לילדות המוקדמת האם זה נכון? במצב שזה נהפך לאובסיסיבי מה אפשר לעשות, אם תוכלי קצת להרחיב על התופעה של "טרנסווסטיט" זה יעזור מאד.

12/04/2010 | 21:49 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

לרפי שלום, לשאלתך על הטרנסווסטיזם אשתדל להשיב בקצרה תוך דגש על ההבדלים בין סוגים שונים של התופעה. בעיקרון, מדובר במצב שבו קיים דחף ללבוש בגדים של המין השני, כדי ליהנות מן החוויה הזמנית של השתייכות למין השני, כשאין הדבר מלווה בהתעוררות מינית. בדרך כלל, המדובר בהפרעה בזהות המינית בתקופת ההתבגרות או הבגרות. זאת, שלא כמו אצל הטרנסקסואל אשר אצלו השאיפה ללבוש בגדים של המין השני,תופיע כחלק מצורך להשתייך למין השני והרצון יהא מלווה גם בשאיפה לשינוי הגוף ממש, באמצעות ניתוח, ולא רק בהופעתו החיצונית באמצעות הלבוש. קיים סוג נוסף של טרנסווסטיזם, שמכונה בשפת האבחנות הפסיכיאטריות: "טרנסווסטיזם פטישסטי", המתייחס ללבישת בגדים של המין השני, כדי להשיג עוררות מינית. גם סוג זה שונה מזה שקיים אצל טרנסקסואלים, היות שמטרתו העיקרית היא העוררות המינית וכשזו מסתיימת יש צורך עז דווקא לפשוט את הבגדים. ידוע, כי להתפתחותנו המינית יסודות בתחילת חיינו ועל כן אין זה מוזר, אם נאמר על ידי איש מקצוע שמדובר בהפרעה שמקורה בילדות המוקדמת. אם הדבר הופך לבעיה המפריעה לחיים ולהסתגלות תקינה של האדם, או כפי שציינת זה הפך לאובססיבי,- חשוב ורצוי לפנות לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש, על מנת לקבל עזרה. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים