:-(

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/04/2010 | 22:35 | מאת: אמונה

שלום ד"ר, האם יש משהו לעשות נגד משיכה לנשים?

07/04/2010 | 05:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אמונה, שמתי לב לסמיילי העצוב וגם לכינוי שבחרת ואני משער שהחיים כלסבית דתייה אכן קשים, גם הלכתית ואולי עוד יותר חברתית. אז לשאלתך - אי אפשר לעשות שום דבר נגד משיכה לבני/ות אותו מגדר ושנים רבות של ניסיונות טיפוליים לעשות זאת לימדונו שהדבר גורם הרבה יותר נזק מאשר תועלת, עד כדי כך שהאיגוד הפסיכולוגי האמריקני קבע שניסיון של פסיכולוג לשנות את הנטייה המינית מהווה עבירה על כללי האתיקה המקצועית. כמובן, אם בצד המשיכה לנשים יש לך גם משיכה לגברים, ניתן לבחור לממש את אחת מהן, לפחות לטובת הקשר הזוגי בחייך. ואת הפנטזיות כולן אף אחד מאיתנו אינו מממש במלואן. אם, לעומת זאת, את נמשכת אך ורק לנשים, תהייה זו שגיאה לחיות את חייך עם גבר ולא רק שגיאה אלא מקור לתסכול לשניכם ובסיס רעוע להקמת משפחה. יחס החברה בכלל והדת בפרט ללסביות הוא יחס הרבה יותר מקל וסלחני מאשר כלפי הומוסקסואלים גברים. אני רוצה להפנות אותך לאתר מקסים בשם "בת-קול" של לסביות דתיות, המתחבטות בעדינות רבה, בסוגיות דומות: http://www.bat-kol.org/ - כמובן, לא במקום הפורום הזה אלא בנוסף לו. עוד ברצוני לציין שבאופן ממוצע קשרים בין נשים לסביות מחזיקים מעמד הרבה יותר זמן מאשר קשרים בין הומוסקסואלים גברים ועיקרם רגש ולא רק משיכה מינית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים