פרידה והתנתקות רגשית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

02/04/2010 | 13:46 | מאת: שני

הי, יצאתי ממערכת יחסים ארוכה של 9 שנים. למרות שאין סיכוי לחזור להיות יחד אני לא מצליחה להתנתק רגשית וכל דבר שאני שומעת רומס אותי וגורם לי לחוסר יכולת לתפקד. אני לא מצליחה לקלוט שזה באמת נגמר, על אף שזה המצב. מה עושים כבר עברו כמה חודשים ואני לא מצליחה להתקדם? תודה שני

06/04/2010 | 22:09 | מאת: תמי

הי שני, גם אני כמוך לפני 3 שנים עברתי פרידה קשה.במשך שנתיים "גררתי" את עצמי בכדי לחיות. לאט לאט משתחררים מזה-טיפל יכול לעזור. אפילו כמה שיחות.. מבינה אותך.. תמי

07/04/2010 | 05:38 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום שני, כמה חודשים הם זמן קצר מאוד כדי להתגבר על כאב הפרידה מאדם משמעותי. יש הטוענים שאחת היכולות המרכזיות המאפשרות יצירת קשר משמעותי היא היכולת לשאת את הפרידה שבסופו, גם אם היא אינה מתרחשת בפועל. במילים אחרות, אם נהייה משותקים ע"י האפשרות הסבירה מאוד שהקשר עלול להסתיים, לא נוכל להיכנס אליו מלכתחילה. הכאב שאת חווה הוא לגמרי טבעי ונורמאלי ויש לאפשר אותו ולתת לו מקום. ואולם, כמו בכל דבר בחיים כדאי למצוא את "שביל הזהב", דהיינו, לא לברוח מכאב הפרידה אל קשר חדש, אך גם לא להתמכר לכאב הפרידה לאורך זמן רב מדיי ולהפוך את האבל על הקשר שאבד מנורמאלי לפתולוגי או כרוני. בינתיים מומלץ לעסוק בהסחות דעת שונות כדי לא להסתכן בחיטוט עצמי מוגזם שעלול לגרום דיכאון: http://www.giditherapy.co.il/pps/rumination.pps את מוזמנת לראות ולשמוע את הרצאתי הנ"ל בנושא (טעינת הקובץ אורכת מספר דקות). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים