אני תוהה אם הדיעה שנשים לסביות נראות גבריות יותר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/03/2010 | 08:34 | מאת: תמר (שם בדוי)

וגברים גייז יש להם יופי נשי ומעודן יותר היא נכונה, למעשה פגשתי לאחרונה נשים לסביות ובאמת יש לרובן לפחות יופי מחוספס וגברי משהו מי מעודן יותר ומי פחות אבל כמעט כולן מתלבשות ונראות עם יופי גס וכל הגברים גייז (מציאות ותמונות) עם יופי מעודן יותר, פגשתי פעם לסבית ששוחחתי איתה והיא אמרה לי שהיא מרגישה בחורה אבל לא עד הסוף, "הלך המחשבה שלי" אמרה, "גברי" ובאמת לבת הזוג שלה פנתה בלשון זכר: "תביא, תעשה..." וכששאלתי סיפרה שאצל הגייז הולך הפוך במיוחד כשמביעים רגשות. מקרה בודד או גורף? מסקרן. תודה וחג שמח.

28/03/2010 | 09:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום תמר, יש גם גברים הומוסקסואלים גבריים יותר וגבריים פחות וגם לסביות נשיות יותר ונשיות פחות. בקרב לסביות קיימת חלוקה לא-ממש-רישמית לטיפוס הנשי יותר ולטיפוס ה"גברי" יותר (butch). בנוסף, בקרב נשים לסביות, במיוחד מהטיפוס ה"גברי" יותר, קיימת זיקה חזקה מאוד לפמיניזם וההתאגדות הראשונה בישראל של נשים לסביות אכן קרויה קל"ף (קהילה לסבית פמיניסטית) המאופיין ע"י התרסה נגד תפקידי המגדר המסורתיים, התרסה המבוטאת לעיתים גם בזלזול בגינונים הנשיים שנועדו לשאת חן בעיני גברים ועשויות לכלול חזות גברית. בקרב גברים הומוסקסואלים יש ביטויים מסוימים לנשיות, אחד מהם השימוש בלשון נקבה. יש (כמוני) הטוענים שזהו חלק מהזהות המינית של חלק מההומוסקסואלים ויש הטוענים שמדובר במחאה תרבותית נגד שנים של דיכוי. עוד חשוב להפריך את המיתוס שהומוסקסואלים שנראים "גבריים" מאוד (ובעיקר שריריים מאוד) בהכרח ממלאים את התפקיד האקטיבי ביחסי מין (חודרים) ואלה הנראים נשיים יותר ממלאים את התפקיד הפאסיבי (נחדרים). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

28/03/2010 | 10:41 | מאת: תמר שם בוי

28/03/2010 | 10:43 | מאת: תמר שם בדוי

תודה וחג שמח!

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים