טראנס

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

23/03/2010 | 19:00 | מאת: שני

שאלתי היא, איך טראנסקסואל או התנהגות נשית אצלי מוגדרים כשבבית יש שתי אחיות לסביות עם התנהגות חיצונית גברית ואחד מהאחים בעל התנהגות נשית חיצונית עם אהבה לגברים וביום יום הוא הולך נשית. האם המצב המתואר הוא גנטי בבסיסו, או נפשי? האם ייתכנו השלכות בשל אובדן האם כשהייתי בת שנתיים והתעללות מילולית ופיזית שעברתי אצל המשפחה האומנת ובנוסף ניצול מיני בכיתה ו'.(אני רוצה לציין שבגיל מוקדם ביותר לפני כיתה ג' ראו שאני שונה). אודה לך מאוד על תשובה מהירה בנושא!

25/03/2010 | 14:27 | מאת: ד"ר דליה גלבוע

שלום רב, מדבריך ניכר, כי עברת תקופת ילדות מאד קשה עם חוויות מאד כואבות. לשנות חיינו הראשונות יש השפעה משמעותית, אם לא מכרעת על התפתחותנו הנפשית, רגשית ובכלל זה גם על זהותנו בכלל וזהותנו המינית בפרט. העובדה שבמשפחתך הדברים אינם ברורים גם היום מבחינת הזהויות המיניות של בני הבית, בוודאי ובוודאי שיכולים גם כן להוות גורם מבלבל לילד או לנער ובכלל לכל אדם. נראה שבגלל המטען הרגשי הכבד והמבלבל שהינך נושא מגיל כה צעיר, רצוי שתפנה לעזרה ולתמיכה נפשית. בעזרתה תוכל להתמודד טוב יותר עם כל הקשיים שאתה חווה וחווית בעברך. באשר לשאלתך אם מדובר בבעיה גנטית או נפשית במצב שתיארת, נוטה אני לראות את המערבולת הנפשית שאליה נולדת ובה חיית, כגורם למצבך היום. בברכה, ד"ר דליה גלבוע

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים