שאלה לגבי OCD

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/03/2010 | 18:37 | מאת: אלי

שלום גידי רציתי לדעת האם חרדה מסוג OCD יכולה לעבור במשך הזמן או לעולם לא עד שמטפלים בעניין?

19/03/2010 | 02:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלי, לא נתקלתי מעולם בהחלמה ספונטאנית מהפרעה זו וגם לא קראתי על תופעה כזו בספרות המקצועית (דווקא בדיכאוון יש לעיתים החלמה ספונטאנית). מדובר בהפרעה עיקשת. תוכל לנסות לטפל בעצמך בעזרת הספר "די לאובססיה" של עדנה פואה ורייד וילסון בהוצאת מודן. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים