קשר של הורים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/03/2010 | 21:08 | מאת: מירב

שלום, יש לי כמה שאלות. גדלתי בבית שהזוגיות של הורי היתה עם עליות וירידות- היו שלבים של שתיקות בינהם בעיקר מצד אבי. בתור ילדה הייתי מאד מזדהה עם אימא שלי וכועסת במובנים על אבא שלי. שאלתי היא -האם ההזדהות עם אימי גרמה לי בין השאר להרגיש משיכה לנשים? (יש לציין שאני נמשכת גם לגברים וגם לנשים). ודבר שני האם זוגיות עם גבר מאיימת עלי בגלל הדברים שראיתי בזוגיות של הורי-האם זה כזה בר השפעה? תודה רבה. מירב

14/03/2010 | 11:07 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מירב, אין ספק שקיימות השפעות סביבתיות משמעותיות ביותר הן על הנטייה המינית והן על סגנון ההתקשרות שלנו עם בני או בנות זוג. עם זאת, אין כל דרך "מדעית" לקשור בין הדברים אחד לאחד. הזדהות עם דמות אם חיונית גם בתהליך נורמאלי. בטיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינאמית (המבוססת על עקרונות הפסיכואנליזה) יש משקל רב להבנת עברו של האדם באופן אינדיבידואלי, אך אין "נוסחאות" כלליות לפיהן תופעה ספציפית בילדות גורמת לתופעה ספציפית בבגרות תמיד ובכל מקרה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים