מתוסכל

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/02/2010 | 05:19 | מאת: אלון

שלום, אני בן 23 אני הומו בארון יש בעיה שאני מאוהב בחבר הכי טוב שלי מאז הצבא אני מאוהב כבר כמעט 4 שנים הוא הדבר היחידי שאני חושב עליו. הוא לא יודע עלי. הבעיה היא שאני כל הזמן משכנע את עצמי שהוא בעניין למרות שאני יודע ש80 אחוז שהוא הוא לא. כל פעם שאני מתרחק ממנו מבחינה חברתית אני נכנס לדיכאון ככה זה נמשך כבר 4 שנים בזמן האחרון החלטתי שאני מתנתק ממנו לגמרי ואני לא מצליח גם כי אני חלש ואני חוזר לתקשר איתו וגם כי יש לו יחסים ממש טובים עם החברים והמשפחה שלי. אפילו טסתי לחול לכמה חודשים להתרחק ואני פשוט לא מצליח ואני רק נכנס לדיכאון,אז החלטתי לספר לו עלי וגם את זה אני לא מצליח מהפחד של התגובה והפחד של לאבד אותו... מה עושים?? ותודה מראש....

28/02/2010 | 05:38 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלון, התאהבות באובייקט בלתי-מושג ובלתי-אפשרי אינה רק נחלתם של גייז. יש, למשל, נשים שמתאהבות באופן סדרתי אך ורק בגברים נשואים ומסתבכות איתם בקשרים על רקע החלטה מעורפלת שלהם להתגרש בבוא היום. בחלק גדול מהמקרים - וכמובן אינני מכיר אותך אישית כדי לקבוע אם זה נכון לגביך - מדובר באנשים שחוששים מדחייה במסגרת קשר שבו האובייקט הוא אפשרי ואז ההיאחזות בבלתי-מושג ובבלתי-אפשרי מאפשרת להימלט מהכאב הכרוך בדחייה ע"י אובייקט אפשרי שיכול להיות מעוניין או לא מעוניין בי. אם לחזור לדוגמא של המתאהבות בגברים נשואים - הגבר הנשוי אוהב אותי אז אני רצויה והנישואין הם אלה שעומדים בדרך. זו מציאות שככל שהיא קשה, עדיין יותר קל לשאת אותה מאשר דחייה ע"י גבר פנוי. נראה לי שאחת השאלות שעולות מהסיפור הקשה שאתה מתאר היא האם אותה אהבה בלתי-אפשרית אינה מגינה עליך מלהציע את עצמך ב"שוק הבשר" (ואני דווקא משתמש במונח הבוטה הזה), עם כל אי-הנעימות המובנת והטבעית הכרוכה בכך. זו אחת ההשערות שיש לבדוק במסגרת טיפול פסיכולוגי ולא רק מעל גבי פורום באינטרנט. נראה לי שמטרת ביניים של טיפול כזה צריכה לכלול "גמילה מסודרת" מאותו בחור, שהפנטזיות שלך עליו גורמות לך סבל ובוודאי שמונעות ממך קשר שאתה ראוי לו. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטין http://www.shrink-friendly.co.il

28/02/2010 | 05:49 | מאת: אלון

יש בזה משהו שזה מגן עלי מכניסה לעולם הזה של שוק הבשר כי אני באמת לא נכנסתי אליו למרות שהייתי רוצה אבל אני חושב שהגעתי למסקנה שרק סירוב ודאי ומוחלט שלו ישחרר אותי מההיאחזות בו ויש יש לי בעיה בללכת לטיפול פסיכולוגי ניסיתי את זה בעבר אני פשוט לא מסוגל לבטא את מה שאני מרגיש במילים, יש לי דחיה מלדבר על זה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים