זהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/02/2010 | 18:27 | מאת: אלי

שלום ד"ר גידי ברצוני לדעת איך מרגיש בן אדם שנימשך לגבר אחר ?אם אני אינני נימשך לגבר ללא חולצה ניתן להסיק מכך שאין לי משיכה לגברים אלה רק חרדה ופחד מלהיות ביסקסואל(הומו אני לא כי אני נימשך לנשים) בכלל בנאדם שהוא בחרדה אז מה הוא מרגיש?אני מרגיש משהו באמצע החזה לא פיזי שמציק לי האם זוהי החרדה? ובנוסף קרה לי כמה פעמים שאני חושב (לפי דעתי בגלל הפחד)שאני מתאהב בילד ותוך יומיים מחשבה זו נעלמת ופתאום אחרי שבוע זה קורה לי על ילד אחר האם באמת אני מתאהב?כמובן המחשבה עוברת לי מהראש כאשר אני חושב שאני בטוח לא נימשך לגברים. מה חוות דעתך, אני בן 16 וחודשיים

15/02/2010 | 18:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

אלי היקר, אני מבין שאתה בחרדה גדולה מאוד. נתחיל ממה שנראה כרגע כתסריט הגרוע ביותר בעיניך והוא שאתה נמשך לגברים. עדיין תוכל לבחור לממש אך ורק את משיכתך לנשים או לממש קשר זוגי בעתיד רק עם אישה. גבר שנמשך לגבר מרגיש מגורה מבחינה מינית. לא תמיד המשיכה הזו מלווה גם בזיקפה, כי לפעמים החרדה מהמשיכה מונעת את הזיקפה. התחושות הפיזיות שאתה מתאר בהחלט נשמעות כביטויי חרדה. בגילך הצעיר כל כך קשה לדעת אם הנטייה שלך "להתאהב" בילד אחר היא מינית או לא. לעיתים קרובות בגיל ההתבגרות הקשה בו אתה נמצא מתבגרים רבים רוצים להיות כמו מישהו אחר ומבלבלים זאת עם התאהבות או משיכה מינית. אם אתה נוטה לחרדה באופן כללי, אני ממליץ לך בחום לפנות לאיש מקצוע מתחום בריאות הנפש (פסיכיאטר, פסיכולוג, עובד סוציאלי ואפילו רופא המשפחה). אם קשה לך לעשות זאת ואתה לא רוצה לערב את הוריך אני יכול להמליץ לך על שתי דרכים: (א) בכל עיר יש סניף של "דלת פתוחה", מרכז ייעוץ לבני נוער, שמאפשר התייעצות בלי צורך להזדהות: http://www.opendoor.org.il/ אפשר להתייעץ גם דרך הפורום שבאתר שלהם, אך בגלל רמת החרדה הגבוהה שלך נראה לי שהמגע האישי ירגיע אותך יותר (בפינה השמאלית העליונה באתר שלהם תוכל לברר היכן נמצא המרכז הקרוב למקום מגוריך). (ב) אררגון הנוער הגאה (אל תיבהל מהשם) http://igy.org.il/content/index.html בו ניתן להתייעץ דרך האתר ו/או להצטרף לקבוצת תמיכה ו/או להצמיד לך מתנדב אישי במייל תוך שמירה מוחלטת על אנונימיות. בארגון זה פועלים אנשי מקצוע שמטפלים גם בלבטים מהסוג שהעלית. כלומר, פנייה לארגון אינה מעידה על כך שאתה הומוסקסואל. וכמובן, אנחנו כאן, אם כי המלצתי היא לגשת לייעוץ פנים אל פנים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

15/02/2010 | 19:02 | מאת: אלי

שלום גידי תודה על התשובה המהירה אז אתה בעצם אומר שאני נימשך לגברים? ושאלה נוספת האם החרדה מתי שהוא תעלם ממני או עד שאני לא יטפל בה היא אינה תיעלם?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים