האם ניתן לשנות את המשיכה המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

17/10/2005 | 21:57 | מאת: אלי

אני בן 47 וזה כ 30 שנה מקיים "יחסים" עם גברים ללא מערכת קשרים ארוכה. לאחרונה מרגיש אני פיספוס לאי הקמת משפחה והבאת ילדים לעולם. בצעירותי היתה לי משיכה לבנות אך בגלל בישנותי לא פיתחתי אותה. האם ניתן לשנות את המשיכה המינית? אם כן אודה על הכוונה לאופן ביצוע התהליך.

17/10/2005 | 22:47 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אלי, לא ניתן להכחיד את המשיכה המינית שלך לגברים ולהחליפה במשיכה לנשים. ניתן, במידה מסויימת, לשנות התנהגות. במידה ועדיין קיימת בך משיכה מינית כלשהי לנשים, תוכל לממש אותה בעזרת טיפול סקסולוגי עם עזרה של סורוגייט (בת זוג חליפית). אם משיכה זו נעלמה לחלוטין, לא ניתן ליצור אותה בבחינת "יש מאין", אך ניתן בהחלט לעזור לך לחיות יותר טוב עם נטייתך המינית הנוכחית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

01/11/2005 | 19:11 | מאת: השואל

שלום ד"ר, משהו לא ברור לי בתשובתך ואשמח להבהרה : פעמיים אתה חוזר לניסוח " אם עדיין קיימת משיכה מינית לנשים " . פרוש הדבר שמשיכה מינית למין מסוים יכולה לדעוך עם השנים, בעקבות חוסר פעילות עם אותו מין ופעילות בלעדית עם המין השני ? אם כן מה זה, אם לא שינוי נטייה מינית ? אז ביסקסואל יכול לאמץ התנהגות מונוסקסואלית, כי עם הזמן הנטייה השנית תדעך, לא כן ?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים