סקרנית לדעת:ג

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/12/2009 | 00:59 | מאת: מישל

שלום,ד"ר גידי! שאלתי אליך היא כזאת: קראתי את תגובתך ל"מבטלבל" שבה אתה אומר שאצל גברים ביסקסואלים המשיכה לנשים נחלשת והמשיכה לגברים מתחזקת עם הזמן.האם אצל נשים ביסקסואליות המשכה מתחזקת לנשים ונחלשת לגברים או להיפך? ויש לי עוד שאלה שממש לא קשורה לקודמת: האם זה אפשרי ואיך זה בכלל אפשרי שכשהייתי עוד ילדה בת 5,6סבתא שלי ידעה שתהיה לי משיכה לנשים ,זאת אומרת שנים רבות לפני שאני בכלל גיליתי את עצמי?האם קיימים תווי התנהגות בגיל כל כך מוקדם שיכולים להעיד על נטייה מינית בעתיד? מאווווד אשמח לקבל את תגובתך על כך ,כי אלה דברים שממש ממש מסקרן לי לדעת.

28/12/2009 | 02:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מישל, מה שכתבתי לגבי גברים ביסקסואלים מבוסס על ניסיוני הרב בטיפול בהם, אך אין עדות לכך מבחינה מחקרית. כאמור, ניסיוני בטיפול בנשים לסביות וביסקסואליות דל הרבה יותר ונשים נוטות להעדיף ביטחון ויציבות על פני שיקולים מיניים (יחסית לגברים). אינני יודע מה היה בילדותך. חלק מהלסביות נוטות להתנהג כבנים בילדותן ("טום-בוי"), אך יש לציין שלא כולן ויותר מכך, שיש בנות המתנהגות כ"טום-בוי" וגדלות להיות נשים סטרייטיות. לא בוכים על חלב שנשפך, אבל אני סבור שסבתך עשתה טעות ולא הייתי שולל אפשרות שבגיל כה צעיר זו הייתה נבואה שהגשימה את עצמה. אבל, כאמור, כרגע זה מה שיש ועם זה צריך לנצח. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים