נשוי שעומד בפני שוקט שבורה.....

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/10/2005 | 17:30 | מאת: האבוד

מיזה זמן רב אני בדכאון עקב חוסר אפשרות לבחור בין שני העולמות אני נשוי בעל מישפחה ומצד שני יש לי משיכה לגברים. לאישתי נודע הדבר ע"י בחור שבגד בי וסיפר לה את כל הסיפור. החלטתי ביחד איתה ללכת לטיפול פסיכולוגי אך אני מרגיש שלאט לאט אני נופל לתהום יותר עמוקה אולי לך ד"ר יש פתרון לצרותי..................

13/10/2005 | 18:13 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, לפי ניסיוני בטיפול בביסקסואלים, קיימים בהחלט הסדרי-חיים המאפשרים הנאה משני העולמות במקום בחירה באחד מהם (ראה מאמרי: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a11.asp). אינני יודע מה גישת המטפל אליו פניתם, אך פרט לעובדה שמדובר בבי-סקסואליות, כפי שאני רואה את הדברים, קיימת כעת בינך ובין אשתך בעיה קשה של אמון (ולצורך העניין, המצב אינו שונה מסטרייט שבוגד באשתו עם אישה אחרת והדבר מתגלה בצורה הזו לאשתו). ייתכן, אפילו, שיש הקלה מסוימת בכך שמדובר ביחסים עם גבר מחוץ לנישואין מאשר עם אישה, כי אשתך יכולה להיות בטוחה שאת הצורך הזה שלך היא אינה יכולה לספק, בעוד שאילו היה מדובר באישה אחרת הדבר היה פוגע עוד יותר בנשיותה. אני חושב שחלק מהבירור חייב להתקיים בינך לבין עצמך, בצד הטיפול הזוגי. אחת השאלות המרכזיות היא איזה סוג קשרים נהגת לקיים עד כה עם גברים. אם מדובר בקשרים רגשיים-רומנטיים, אזי קשה יותר לחשוב על המשך הנישואין. אם מדובר ביחסי מין מזדמנים ("סטוצים"), בהחלט טיפלתי בזוגות רבים שבהם האישה קיבלה יחסים מסוג זה מחוץ לנישואין בהבנה (ראה, לדוגמא, מאמר קצר נוסף: http://www.zarut.com/shrink-friendly/a31.asp). תלוי מה הקשר שהיה קיים ביניכם עד כה, מצד אחד, ומה סוג היחסים שאתה מפתח עם גברים, מצד שני. בנסיבות רבות נשים מוכנות לקבל וליצור כל מיני הסדרים בתנאי שתעמוד בתנאי ההסדר. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים