שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/10/2009 | 11:26 | מאת: טל

שלום, קודם תודה רבה-על תשובתך. דבר שני- עקב כך שאני דתייה ומאד רוצה להקים משפחה-כבר עכשיו כשאני יוצאת עם בחור אני מרגישה געגוע למגע הנשי. אני גם מרגישה אליו משיכה אבל פחות מבחינה רגשית. איך אתה מציע להשלים באופן נפשי כרגע עם כך שאין קשר עם אישה-ולהדבק בקשר עם גבר לחלוטין. יש לציין שאני מאד מרגישה שאני צרכה מגע ואהבה (אצלנו בחברה לא נוגעים עד לנישואים) . ודבר שלישי-האם יש סיכוי שארגיש עם גבר כזה דבר כמו עם אישה.? תודה רבה רבה על תשובותיך-זו ממש שליחות.

07/10/2009 | 00:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום טל, קשה לי מאוד להתנבא ולנחש האם בעלך לעתיד יוכל למלא את המגע שאת מחפשת אצל אישה. סביר מאוד להניח שלא. עם זאת, בהחלט יתכן שאם הוא בחור מתחשב ויהיה רגיש לצרכייך ויחד תקימו משפחה, יהיה בכך פיצוי. כשאני כותב פיצוי, חשוב להבין שלא מדובר ב"דבר האמיתי", אך החיים מלאים פשרות, ויתורים ותחליפים. אני מאמין שבכל בחירה שאנו עושים בחיים אנו מחמיצים את האפשרות שלא בחרנו בה. במקרה שלך, שמת בראש סולם העדיפויות את בניית התא המשפחתי יחד עם בעלך. את יכולה למצוא תחליפים לחלל שנוצר ע"י מה שפרויד מכנה "סובלימציה", או עידון היצר - למשל, בקשרים קרובים מאוד עם דמות אימהית, ואולי אפילו פסיכולוגית. לסיום, אני מבקש להודות לך על המחמאות ולהזמינך להמשיך לגלוש בפורום, אך נראה לי שתוכלי להפיק תועלת מדיאלוג עם נשים במצבך הנמצאות באתר בת-קול המיועד ללסביות דתיות: http://www.bat-kol.org/ . בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים