האם יש לי OCD?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/09/2009 | 23:23 | מאת: דניאל

שלום, שמי דניאל אני בחור גיי בן 38 שיוצא כבר כמעט שנה עם בחור בן 28 . פניתי אליך כבר בעבר אך מכיוון שהעניין עדין מציק לי החלטתי לפנות שוב - מקווה שזה בסדר. אני מתחבט כבר די הרבה זמן האם המאפיינים שיש לי שמיד אפרטם בהכרח מלמדים על כך שיש לי OCD ? המאפיינים שאני חווה הם: *למרות שאני סומך מאד על בן זוגי - עולה אצלי החשש מדי פעם שאולי אחלה באיידס בגלל שאנו לא שומרים על מין מוגן כי נבדקנו בתחילת הקשר והכל בסדר. *בגלל היותי גיי אני מרבה להביט (לא בהכרח מתוך כוונה תחילה בדרך כלל) בבחורים שנראים טוב. זה יכול להיות ברחוב , בקניון , בתחנת רכבת בעבודה או בכל מקום אחר. הבעייה מתחילה כאשר מי שאני מביט עליו הוא קטין ואז אני מתמלא בייסורי מצפון ושאלות נוקבות כמו: האם אני נמשך לבחור , האם אני סוטה , האם אני פדופיל והאם זה נורמאלי להסתכל על קטינים שנראים טוב? למרות שאני יודע שמדובר במבטים בלבד ולא במעשים ולמרות שעל פניו אני לא עונה על שום קריטוריון של סוטה או פדופיל - עדין אני מרגיש עם זה רע מאד. *אני נוטה המון לשפוט את עצמי ומתמלא ברגשות אשם בהזדמנויות שונות בגלל ש: לא הייתי קרבי בצבא , בגלל שאני הומו , בגלל שהייתי דתי בילדות ועכשיו אני חילוני (כבר כ-20 שנה) ובגלל סיבות נוספות. *אם החבר שלי לא אומר לי שהוא אוהב אותי - אני נכנס לסרטים וחושב שאולי הוא באמת לא אוהב אותי ואין לקשר הזוגי שלנו סיכוי. ==ישנם עוד מאפיינים אך איני רוצה להאריך יתר על המידה. המחשבות המציקות שלי על הנושאים הללו לא כוללים טקסים כלשהם כי אם רק מחשבות שתופסות זמן רב ומשפיעות במידה זו או אחרת על התיפקוד היום יומי שלי. הן באות והולכות וקראתי על OCD רבות בספרות עברית ובאנגלית וכן באינטרנט אך עדין אינני יודע אם אני נכנס לקטגוריה של סובל מ-OCD. סליחה מראש על האריכות ותודה על ההתייחסות.

25/09/2009 | 09:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאל, לפי תיאוריך, יש לך ללא ספק קווים אובססיביים קלאסיים מלווים חרדה. אני לא בטוח שאם הייתי עושה כרגע מחקר על OCD הייתי מכניס אותך על סמך התיאור הנ"ל, אבל מבחינה טיפולית זה לא משנה. קומפולסיות (טקסים) אינן תנאי הכרחי ל-OCD. מבחינה טיפולית, יש בהחלט מקום לטפל בך כאילו היה לך OCD בגישה התנהגותית-קוגניטיבית (כשמדובר באובססיות, בעיקר בגישה קוגניטיבית) עם או בלי תוספת של טיפול תרופתי במינון שבין הטיפול המקובל בדיכאון ובחרדה לבין המינון הגבוה המקובל ב-OCD. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים