מה ההורים יכולים לעשות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/10/2005 | 13:09 | מאת: רנדי

כדי למנוע מילדיהם להיות הומואים או לסביות ובמילים אחרות, מהם הגורמים העקריים לתופעה? יחסים לא תקינים? באיזה מובן? תודה רנדי

10/10/2005 | 14:49 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רנדי, הסיבות להתפתחות הומוסקסואליות אינן חד-משמעיות. מבין התיאוריות הפסיכולוגיות, שניסו להסביר את התופעה, יש תמיכה אמפירית מסוימת דווקא לתיאוריה הפסיכואנאליטית המדברת על ליקוי בתהליך ההזדהות של הצאצא ההומוסקסואל עם ההורה בן אותו המין. לא הייתי נחפז להאשים את עצמי כהורה על כך, אלא הואיל ומדובר בנטייה שאיננה ניתנת לשינוי, הייתי שם את הדגש על קבלת ילדך כמו שהוא, על נטיותיו המיניות ואספקת התמיכה הרגשית שהוא זקוק לה כדי להתמודד עם הקשיים שהסביבה עדיין מעמידה בפני הומוסקסואלים. אם קשה לך לעשות זאת, מומלץ לפנות למטפל גיי-פרנדלי או לקבוצת תמיכה של הורי הומוסקסואלים: http://www.tehila.org.il. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

11/10/2005 | 04:55 | מאת: רנדי

תודה על התשובה. תוכל בבקשה לפרט מעט על נושא ההזדהות עם ההורה ? על איזו זוג של הזדהות אתה מדבר וכיצג היא אמורה או לא אמורה לבוא לידי ביטוי? תודה שוב

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים