זוגיות במשבר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

05/09/2009 | 23:04 | מאת: רווית

ד"ר גידי שלום, אני נמצאת במערכת נישואים של כ-10 שנים,לנו ילד אחד בלבד.עד כה בן זוגי התנגד להבאת ילד נוסף, התנגדות נחרצת על אף בקשותי. במהלך השנים האחרונות החיים בבית היו לא קלים - בן זוגי היה צועק וכועס כל הזמן. היו לו שעות רבות לבד וידעתי כי הוא גולש באתרים פורנוגרפיים, אך לא ידעתי כי יש לו משיכה מינית גם לגברים. דבר שהתעצם עם הזמן.לפני כחודשיים הוא החל מהלך של חיפוש באתר הכרויות של הומואים, ואז הדברים התגלגלו -עד כדי פרוד ביוזמת בן זוגי בטוענה כי הוא צריך 'חופש' ורוצה זוגיות פתוחה, כעת אנו בפסק זמן.גרים בשכנות אך בנפרד, בזמן זה הרגשתי את רגשותיי האמיתיים כלפיו והרצון לשקם את יחסנו, למרות והחיים בבית היו בלתי אפשריים לפני כן.כלפי וכלפי ילדנו, גם הוא חשב כך. בן זוגי הסביר לי לאחר כחודשיים כי הוא לא יוצא כלל עם בנות, אלא ורק עם בנים ולא מקיים יחסים מלאים עימם. ואם זו אישה הוא מעוניין לחזור רק אלי, אך בזוגיות פתוחה - לי זה קשה ולא מתקבל על הדעת. הצעתי כי נלך ליעוץ זוגי- מקצועי.במטרה לבדוק אם הצורך ליישם את הפנטזיות הכרחי בהמשך או לא. במאמר שלך אתה מתאר תכונות המאפיינות את בן זוגי - סדר כפייתי, דיכאון הכולל עצבנות יתר. למי כדאי לפנות ? ליעוץ זוגי ? פסיכיאטר ??היכן ניתן לחפש איש מקצוע בצפון. ולבקשתו אני אפנה ראשונה. אודה תשובתך, לילה טוב.

06/09/2009 | 00:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רווית, אני מאמין לבן זוגך שהוא לא יקיים יחסי מין עם נשים אחרות ויסתפק בך הן משום שאינו נמשך עד כדי כך לנשים והן משום שזה המצב עם חלק גדול מההומוסקסואלים והביסקסואלים הנשואים. הקשר עם נשותיהם מבוסס על רגש והקשר עם גברים מבוסס על מין. אני יודע שיש נשים הממשיכות לקיים זוגיות עם גברים הומוסקסואלים וביסקסואלים, גם תוך הסכמה לקשר פתוח: http://havruta.org.il/ http://www.shrink-friendly.co.il/?p=128 http://www.shrink-friendly.co.il/?p=187 קשה מאוד להיות בזוגיות פתוחה ולחלוק את מושא אהבתך. הרעיון לפנות לטיפול זוגי נשמע הגיוני, אך פתחי את עצמך גם לאפשרות שמטרה של טיפול כזה יכולה להתבטא בעזרה לכם להיפרד כידידים שישמשו הורים טובים לילדכם - ולא דווקא שמירה על הנישואין בכל מחיר. המשאלה שלך שבעלך ישמור את תשוקתו לגברים בפנטזיה בלבד אינה נראית לי משהו שהוא יכול לעמוד בו אם הוא כבר הגיע לחשיפה ולאתרי הכרויות. נשמע שהוא רוצה ליהנות משני העולמות - ליהנות מבחינה מינית עם גברים ולהשתמש בזוגיות שלכם כחוף מבטחים שיוכל לחזור אליו. ברור מאוד מה הוא מרוויח אך במצב שנוצר נשמע שאת רק תפסידי ורק תסבלי. לצערי, אינני מכיר מטפלים זוגיים בצפון וגם אינני יכול להמליץ על מטפלים פרטיים מעל גבי הפורום בגלל איסור פרסום מסחרי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים