מתוסכלת ......

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/07/2009 | 18:26 | מאת: עדי

היי אני עדי, בת 31 לסבית (שלא כ"כ משלימה עם זה) יש לי בת זוג כבר 5 שנים אני אוהבת אותה כאילו הכרתי אותה אתמול והזוגיות שלנו מדהימה ויש אהבה מאוד גדולה. לפני שנה התחלתי את תהליך יציאה מהארון בפני אמא שלי ואחי שמנסים עד עכשיו לקבל אותי ולתמוך בי אך עדיין לא בלב שלם. בת זוגתי כבר ממש לוחצת עליי לגור ביחד (דרך אגב יש לה ילדים) והיא גרושה. יש לי עוד אח ומשפחה שממש אבל ממש קשה לי לצאת מהארון בפניהם ואם אני יעבור לגור איתה הם יהיו חייבים לדעת ואני יהיה חייבת לספר התחלתי טיפולים פסיכולגים אך לדעתי זה לא עוזר לי אולי אם אני יתחתן עם הומו ויתגרש יקבלו אותי יותר טוב? אולי זה יותר יקל? אני ממש לא יודעת מה לעשות ואני לא רוצה לאבד את אהובתי חייבת עזרה

21/07/2009 | 23:25 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, המלצתי הראשונה לך היא לשמור על מה שיש - ויש הרבה! לחיות עם הומו - בשביל מה? יש לך בת זוג 5 שנים ויש ביניכם אהבה כאילו היכרתן אתמול. היא גם רוצה שתבואי לגור איתה. זה המון! עד כאן "ספירת המלאי" של הדברים החיוביים ויש לא מעט! חשוב שתזכרי זאת, כי את נוטה לאפשר לקשיים למגר אותך ולפגוע בשפע הטוב שמציף אותך. עכשיו, יש גם קשיים, נכון. יש קשיים לצאת מהארון בבת אחת בפני כולם. אבל חשוב שתזכרי שהגרעין, הזוגיות שלך, קיים. אני בטוח שחברתך תתאזר בסבלנות עם ה"דרישה" למגורים משותפים עד שתצאי מהארון באופן הדרגתי. לכולנו יש מעגלי חשיפה. בפני אמך ואחיך כבר יצאת מהארון - שוב, זה לא מעט! מצאי דרך לצאת מהארון בלי לחץ זמן בפני אחיך השני והמשפחה. אולי אחיך ואמך יוכלו להכשיר את הקרקע לכך. אולי הם יהיו "שגרירים" שלך לצורך העניין בתוך המשפחה. אינני מכיר את מערכך הכוחות הפועלים במערכת המשפחתית שלך. חשוב לזכור שהדבר העיקרי, אהבה, קיים. בקשי את בת הזוג שלך להתאזר בסבלנות ולגלות סובלנות כלפי קשייך לצאת מהארון בפני כולם בבת אחת. תני לעצמך זמן. הדבר העיקרי קיים ואין שום בהילות לעשות הכול בבת אחת. אני הייתי רואה איזו קבוצת תמיכה של לסביות ככוח מסייע כאן. אולי תתענייני בקל"ף? לסיכום, אמנם יש קשיים אך החיובי עולה לאין ערוך על השלילי, כשסופרים את כל הדברים. לאט-לאט. גם רומא לא נבנתה ביום אחד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly/.co.il

23/07/2009 | 17:43 | מאת: עדי

תודה רבה על התשובה ..זה עודד אותי קצת.. אבל שכחתי לציין שאני כבר נותנת לבת זוגתי לחכות כבר שנתיים שלמות של הבטחות של לצאת מהארון לפחות בפני המשפחה המצומצמת..הבטחתי לה שבזמן הקרוב נחפש דירה ונגור יחד אבל אין לי את האומץ עדיין לספר לאח הפרמיטיבי , לסבא לסבתא לאבא קשה לי אפילו לחשוב על זה.. יש עליי לחץ מכל כיוון.. אני עומדת להשתגע מה זה קל"ף? סליחה על הבורות אין לי מושג

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים