נגמר לי הכייף

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/07/2009 | 11:46 | מאת: דניאל

שלום ,אני בחור בן 33 אני נמצא בקשר מונוגמי כבר 13 שנה עם אותו הגבר יש לנו חיים טובים ,חיות מחמד,צברנו רכוש...לא בוגדים (ולא מצרפים אנשים אחרים לסקס ),אנחנו גם לא רבים...ומאוד תומכים אחד בשני....המשפחות שלי ושלו מקבלות אותנו לגמריי כזוג לכל דבר ,האחיינים שלו רואים בי "דוד" שלהם, אנחנו מוזמנים לאירועים כזוג ...גם החברה מקבלת אותנו ואנחנו אהודים מאוד (חוץ מילדים בודדים ברחוב שמחפשים לפעמים להטריד ) ....הכל מתקתק נפלא! רק דבר אחד לא טוב לי - פתאום לאחרונה הודתי בהרגשה שמחלחלת בי המון זמן ...אני שונא גברים! לא נמשך אליהם! לא אוהב את העקשנות שלהם! ובכלל אני חושב הם די מעצבנים ! ולא בא לי להיות בקשר עם גבר! מצד שני אני מסתדר עם נשים יפה במערכות יחסים (ממה שאני זוכר) אבל לא ממש רואה את עצמי מינית עם אישה ... מבחינה תקשורתית אין לי בעייה, אך מבחינה מינית הן סתם לא מעניינות או לא מאתגרות אותי ... וזה לא מספיק בשביל ליצור זוגיות. אז זה משאיר אותי במצב די מבולבל ...פעם אהבתי "דרמות" ,הורי לחצו עליי להתחתן עם מישהי אז יצאתי עם גבר בכוונה (בן זוגי ) כדי להיות מורד ,שונה וייחודי...ואז התאהבנו האחד בשני והחלטתי שאני חי איתו וכולם יצטרכו להתרגל לזה ! כיום אני אוהב את בן זוגי ומאוהב בו אבל "נגמר לי הכייף" ,למרות הרומנטיקה והמון ריגושים והנאות שיש לנו ,אני פשוט לא מרוצה ולא מסופק כי אני כבר לא מרגיש שאני רוצה להיות עם "בן זוג" שהוא גבר ,ואני גם לא מעוניין ב"סטוצים" או במגע מיני עם גבר אחר ,מצד שני גם לא מעוניין במגע מיני עם אישה...אבל אני נוטה לאהוב את החיבור שיש לי עם נשים שהוא יותר משמעותי בשבילי מהחיבור שיש לי עם גברים. מה קורה לי? מה עליי לעשות? אני לא רוצה לשתף את בן זוגי בנושא שלא יווצר מצב שבו נפרד ,נחלק רכוש ,חיות מחמד וכו' ואז אני אבין שעשיתי טעות ....ואני גם לא ממש רוצה להיות לבד בלי זוגיות אחרי כל כך הרבה שנים של הרגל... תוכלו לייעץ לי?

16/07/2009 | 16:56 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאל, אתה מתאר תופעה נפוצה מאוד, שבמסגרתה לגברים הומוסקסואליים יש קשרים רגשיים אפלטוניים מוצלחים יותר עם נשים מאשר עם גברים בכלל, כולל עם בני זוגם: http://www.shrink-friendly.co.il/?p=175 . גם לנשים ולגברים סטרייטים יש לעיתים קרובות חברות וחברים שאיתם הם מגיעים לשפה משותפת קרובה יותר מאשר עם בני ובנות זוגם. אמנם הנטייה הרומנטית הטבעית שלנו היא לבקש לעצמנו קשר זוגי אחד, שיכלול את כל המרכיבים - משיכה מינית, שפה משותפת, נושאים משותפים ועוד - אך במציאות הדברים אינם מתרחשים כך, ואולי טוב שכך, וטוב שיש לנו קשרים בעוצמות שונות ומסוגים שונים עם אנשים שונים. בעיניי זו בהחלט לא סיבה לפרק קשר מורכב ויפה כל כך כמו זה שאתה מתאר עם חברך, קשר שכן מתפרש על תחומי חיים רבים. כן הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי גיי-פרנדלי כדי לבדוק מה מסתתר מאחורי הדכדוך/דיכאון/חוסר שביעות רצון מהחיים שלך, או כפי שהיטבת לנסח זאת, מדוע נגמר הכייף? איך אפשר להחזיר את הכייף לחייך בדרכים אחרות, שאולי לא חשבת עליהן? בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים