סתם שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/09/2005 | 23:01 | מאת: סקרנית

שלום לכולם, אני מקווה שאני יכולה לשאול את השאלה הזאת בפורום הזה, ומקווה שהשאלה שלי לא תפגע באף אחד. אצל לסביות ואצל הומוסקסואלים לעתים (או תמיד, אני לא כל כך בקיאה), יש את החלוקה בין ה"נשי" לבין "הגברי", אולי האקטיבי והפסיבי, אז השאלה שלי היא, למשל אצל לסביות, אם הבחורה הגברית יותר נמשכת לבחורה נשית, הרי היא לסבית, אבל למה בחורה נשית בעצם נמשכת לבחורה גברית? אם היא מחפשת דמות גברית, אז היא יכולה להיות עם גבר לא? נראה לי ותקנו אותי אם אני טועה, שאצל הומואים זה עניין פשוט יותר, כי מדובר בחדירה שהיא הגיונית, ומשיכה לאבר מין זכרי לא משנה אם האדם הוא נשי יותר או גברי יותר היא עדיין משיכה לאבר מין זכרי. אבל איך זה עובד אצל לסביות(לא ברמה הפיסית כי את זה אני כן מסוגלת להבין)?

25/09/2005 | 01:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סקרנית, בין ה"גברי" ל"נשי" יש גווני ביניים רבים. החלוקה אינה בהכרח קבועה וברורה ובני ובנות זוג מאותו מין נוטים להחליף ביניהם תפקידים. יש גברים הנמשכים לבחורים עדינים יותר (שאת אולי היית מקטלגת כ"נשיים"), אישה שלפי הגדרתך, היא "גברית" היא בכל זאת אישה ולא גבר ולפחות לפי התיאוריה הפסיכואנליטית, אם חל ליקוי בתהליך ההזדהות עם ההורה בן אותו המין, קיים סיכוי להתפתחות כיווניות הומוסקסואלית הן אצל בנים והן אצל בנות. אבל, מעניין יהיה לקרוא תגובות של גולשים הומואים ולסביות שאינם אנשי מקצוע. בברכה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים