בעיות במילואים

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/09/2005 | 22:29 | מאת: סטודנט לעבודה סוציאלית

האם שחרור ממילואים על פרופיל 21 בהמלצת פסיכיאטר, בגלל קשיים בשירות המילואים עקב נטייה מינית(ולא בחיים), עלול להשפיע על קבלה לעבודה במקצוע טיפולי, בשירותי הרווחה של המדינה או לבית הספר לפסיכוטראפיה?

25/09/2005 | 00:58 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום סטודנט, אני חושש שהתשובה לשאלתך חיובית ולא כל כך בגלל הנטייה המינית אלא בגלל הפטור על רקע נפשי. תהליך הקבלה לבתי הספר לעבודה סוציאלית ולפסיכותרפיה כולל בחלק גדול מהמקרים, אם לא בכולם, ריאיון אישי בו תישאל, בין היתר, על שירותך הצבאי. העיסוק בעבודה סוציאלית ובטיפול נעשה, לפחות בתחילת הדרך, בשירות הציבורי ולמרות חוק הגנת הפרטיות, טפסי נציבות שירות המדינה כוללים סעיף על השירות הצבאי, כולל פרופיל וסעיפי ליקוי. ההכשרה המקצועית לעבודה סוציאלית ולפסיכותרפיה מלווה הדרכה אישית צמודה, שבה הגבול בין החיים האישיים והמקצועיים דק מאוד והיא בהחלט כוללת חדירה (לגיטימית, לדעת המדריך) לרשות הפרט. גם הריאיונות לעבודה בעיסוקים אלה כוללים שאלות אישיות המתייחסות, בין היתר, לשירות הצבאי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים