מצבי קשה, אני נמשך לנערים..

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/09/2005 | 20:29 | מאת: עידן

שלום דוקטור, אני בן 32 ויש לי בעייה קשה בנטייתי המינית. אני לא בטוח שזה בדיוק המקום להעלות את הנושא, כי אני לא בדיוק מגדיר את עצמי כהומוסקסואל (לגברים מעל גיל 18 אני לא נמשך לחלוטין), אבל אנסה בכל זאת. ובכן מאז שאני זוכר את עצמי מגיל צעיר מאד אני פיתחתי נטייה מינית ברורה לנערים.. פסיכיאטר איתו התייעצתי הגדיר אותי כ"פדופיל יווני" (הנבדל מפדופיל רגיל לפי גיל הקטינים אליו הוא נמשך - "פדופיל" - ילדים מתחת לגיל ההתבגרות ; "פדופיל יווני" - נערים מגיל 12-17) עד היום מצאתי דרכים ומנגנונים רבים להדחיק את הבעייה, עד כדי יצירת "חיים כפולים". (שזה אומר להמציא תירוצים מתוחכמים למה אני לא מתחתן, ובכל זאת להתנהג כמו סטרייט לכל דבר..) מצד שני, אי אפשר להגיד שאני התנזרתי מחיי מין, אני פיתחתי קשרים עם נערים הומואים, בעיקר דרך האינטרנט, תוך כדי התפשרות על הגיל (הקפדתי שהם יהיו מעל גיל ההסכמה החוקי), וכן הגעתי למקומות בילוי בהם יש נוכחות רבה של מבוגרים וגם קטינים הומואים. רוב רובו של הזמן, קיבלתי פשוט סיפוק רב מקשרים שלא נשאו שום אופי מיני. אלא קשר של "אח גדול" שעוזר ומייעץ .. אולם לאחרונה גם גבולות אלה עליהם תמיד הקפדתי היטשטשו, והתוצאה היא שפיתחתי קשר אינטימי עם נער שהוא בן 15 (שנה מתחת לגיל ההסכמה).. לרוע המזל התגלה דבר הקשר לאימו .. התגובה לא איחרה לבוא - תלונה במשטרה, מעצר של שבוע (אין לי שום עבר פלילי), יציאה מאד טראומטית ופתאומית שלי מהארון מול ההורים שלי וכל החיים שלי נכנסו לסחרור אחד גדול, כל ה"מנגנונים" שלי קרסו כמו מגדל קלפים.. :(( אני כבר חודש מתגלגל מאיש מקצוע לרעהו, מפסיכיאטר, לקרימינולוגית קלינית לפסיכולוג וחוזר חלילה.. אצל אף אחד מהם אני לא מוצא שביב של תקווה. אחד קובע שרק "טיפול אנטי אובססיבי" יעזור, ואאלץ להתנזר ממין כל חיי, שנייה מציעה לי טיפול קבוצתי כשהמטרה המוצהרת היא די צנועה "רק שלא אחזור על הטעות", שלישי - למרות שהוא פרופסור דגול בתחום הפסיכאטריה, בכלל אין לו נסיון בתחום של בעיות מיניות, רביעי שמגדיר את עצמי כ"טוב בארץ בתחום" מנוע מלעזור לי מסיבות חוקיות - יש לי תיק במשטרה והוא עובד מדינה.. אני כבר לא יודע אפילו להגדיר לעצמי לאיזה מטרות עלי לשאוף.. רק לצאת מההליך הפלילי בשלום? "להבטיח שטעות זאת לא תחזור על עצמה"? או אולי.. שינוי כל אורח החיים שלי מן היסוד (ולא רק בתחום המיני)?? קל וחומר שאין לי מושג מי יוכל לעזור לי במימוש המטרות.. אני גם נורא מבולבל, כי תמיד אהבתי באמת ובתמים נערים הרבה מעבר למשיכה המינית, והרגשתי צורך עז להעשיר אותם בתחומים רבים בהם היה לי מה לתרום! וכך גם היחס שקיבלתי חזרה מהנערים איתם הייתי בקשר - תמיד היה מאד סימפטי ואוהב (בניגוד מוחלט לטאבו החברתי סביב הנושא..) אך מצד שני נתקלתי בטאבו חברתי חריף שמציב כהנחת יסוד שנער בגיל הזה שנמשך מינית למבוגר הוא בהכרח מבולבל מינית וקשר איתו יגרום לו לנזק חמור בגיבוש האישיות (הנחה שאני לא מסכים איתה בתור כלל גורף, וכך גם חושבים רוב רובם של הנערים אותם היכרתי במשך השנים . ) אנא ממך, מי יכול לעזור לי?

22/09/2005 | 23:20 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עידן, אם עברת עבירה, יש אמצעי טיפול קבועים בחוק המציבים את אותה מטרה צנועה בעיניך אך חשובה, להימנע מלחזור על אותה עבירה. טיפול קבוצתי ממוקד בבעיה זו הוא אכן אחד האמצעים וטיפול תרופתי ע"י SSRI, שתופעת הלוואי שלו היא הפחתת החשק המיני, היא אמצעי אחר. הייתי מפריד כאן בין שני מישורים. בטווח המיידי חשוב לכבות את השריפה ולדאוג לכך שלא תחזור על המעשה, שמעבר להיותו בלתי חוקי הוא גם בלתי מוסרי. לצורך כך יש טיפולים התנהגותיים-קוגניטיביים שונים שמטרתם לעזור לך לפתח שליטה עצמית. בטווח הארוך יותר באמת צריך לעזור לך לגבש זהות מינית. אתה אומר שהתנהגת כסטרייט ולא ברור לי מכך האם שכבת עם נשים, האם יש לך משיכה לנשים או האם אתה מסוגל לפחות להתפשר עם המציאות, כפי שכולנו עושים כל הזמן, ולבחור פרטנרים מיניים מעל גיל ההסכמה שנראים נעריים. המשיכה למראה נערי נפוצה מאוד בקרב הומוסקסואלים, זהו מראה נחשק ופופולארי ואנשים מוצאים לעצמם "הסדרים" שונים. יש גם בחורים צעירים בעלי מראה נערי הנמשכים למבוגרים, כך שכמו שלא עברת את הגבול, פרט למעידה החד-פעמית הזו, אתה יכול להמשיך לעדן את דחפיך וליצור קשרים אפלטוניים עם בחורים צעירים ולבחור אובייקטים מיניים שנראים צעירים. מעבר לכך, בטווח הארוך מומלץ לפנות לטיפול פסיכודינאמי כדי לעזור לך לגבש את זהותך ולמצוא קשר זוגי מספק. בסה"כ אתה בן 32 ומעדת רק פעם אחת. ראה בכך תמרור אזהרה לקשרים שאתה יוצר בעתיד ואם אתה מרגיש שאתה על סף מעידה נוספת, נסה לעשות מה שכולנו עושים כאשר המציאות אינה מאפשרת לספק את היצר (למשל, צפה בסרטי פורנו שמככבים בהם שחקנים נעריים ואונן כדי לפרוק את הדחף). פדופיליה ופדופיליה יוונית הם מושגים מפוצצים, שהפתרון להם הוא בסה"כ איסטרטגיות שונות של שליטה עצמית בשילוב תחליפים לגיטימיים. אין כאן ניסים ונפלאות. בתור התחלה, אתה יכול לרכוש ספרון קטן הנקרא "שליטה עצמית ותושייה נלמדת" שכתבה תמי רונן (הוצאת פפירוס) ובו ריכוז הטכניקות ההתנהגותיות-קוגניטיביות לפיתוח שליטה עצמית בנושאים שונים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

23/09/2005 | 06:38 | מאת: עידן

סיקרנת אותי ! אני אכן אלך לרכוש את הסיפרון, ואבדוק מה יש לו לחדש לי! :-) לשאלתך - אני התנהגתי כסטרייט רק כלפי חוץ (התנהגות, שפה, מנהגים..) ולשם כך הזדקקתי לא מעט אף ל"כישורי תיאטרון". האמת לאמיתה היא שיש לי משיכה כלשהי לבחורות מסויימות והיו מספר פעמים שניסיתי לתת צ'אנס למשיכה הזאת, אבל לצערי נכשלתי כישלון חרוץ בכל פעם מהסיבה הפשוטה שהמשיכה הזאת היא חלשה יחסית בהשוואה למשיכה הטבעית שלי לנערים. תמיד היתה לי תחושת בטן שאולי קיימת דרך מסויימת לחזק את המשיכה שלי לבחורות, אבל אף פעם לא פרצתי את המחסום, לא היתה לי מוטיבציה מספיק גדולה לעשות את זה. הרעיון של קבוצה בתור התחלה דווקא מתחיל למצוא חן בעיניי בתור התחלה, כי נראה לי שאני אוכל להפיק הרבה מדינמיקה של החלפת דיעות עם עוד אנשים כמוני (בתקווה שלא ישימו אותי בטעות בקבוצה של הפדופילים ה"כבדים".. :-/ אבל מה שמטריד אותי זה הטווח היותר ארוך.. אני מרגיש שאני תקוע בין הכיסאות. טיפול פסיכיאטרי בשילוב תרופות הוא קיצוני מדי בשבילי ולדעתי הוא מיועד לאנשים בעלי יצר מיני מופרז או בלתי-נשלט משלי ו/או כאלה שנמשכים לילדים יותר קטנים, אבל כשאני מנסה לחפש פסיכולוג לטיפול יותר "מתון" , אז אני פשוט לא מוצא אף אחד שיש לו כבר נסיון עם הבעייה שלי. האם זה באמת חיוני שאני אפנה לפסיכולוג שמתחמה ספייציפית בתחום הזה, ושיש לו נסיון עם פדופילים? האם אתה מכיר כאלה? תודה מקרב לב! עידן.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים