התייחסות לכתבה שפורסמה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/09/2005 | 17:16 | מאת: שינוי

אני דיי מרוצה מפירסום של הכתבה ומרוצה מרוב הדברים שפורסמו בה, אם כי אני מרגיש שמישהו כאן לא הבין את משל "הברבור". הימצאותו של גורם שפוסל טענה (למשל היותם של ברבורים לבנים) כל כך ברורה וטבעית שקשה שלא להבין אותה - והיא הייתה ברורה ליוונים הקדמונים כבר לפני אלפי שנים. עוד נקודות שרציתי לומר: 1. דיי ברור שמי שעבר טיפול לשינוי נטייתו המינית הוא מישהו שמעוניין בשינוי נטייתו המינית (מה ציפית , שילקחו למחקר אנשים שעברו טיפול לשינוי נטייתם המינית שלא היו מעוניינים בשינוי? שמישהו שחשב שהומוסקסואלית זה דבר טוב ירצה בשינוי נטייתו?). 2. דיי צורמת לעין הגישה שבה בשם הפלורליזם מנסים פסיכולוגים לכפות על אחרים את דעתם הפרטית - גישה שבה פסיכולוג מחליט בשביל המטופל שלו מה צורת החיים הטובה שלו ואיך הוא צריך לחיות את חייו.ומחליט עבורו האם יש את היכולות לעשות את השינוי. 3. מוצגת כאן גישה שאומרת שפסיכולוגים (או גורמים אחרים) שמציעים לשינוי נטייתו המינית של מטופל הם פסולים משום שהם מושפעים מרקע דתי. אפשר לחשוב כאילו שהפסיכולוגים הגייז המיליטנטים שקוראים לעצמם בכל מיני שמות הם פיות תמימות וטהורות. הזכיר ברמיזה שבשנים האחרונות התפרסמו מיקרים מפורסמים של פיסוכולוגים הומוסקסואלים שקלונם ומעשיהם התפרסמו בתקשורת. 4. אמרת שהנבדקים במחקרו של ספיצר לא היו מדד טוב מספיק. באתר שלך הצגת את ספרם/מחקרם של אריאל שידלו ומיכאל שרודר שהם הציבו לעצמם כמטרה (זאת הייתה כותרת מחקרם) להציג את נזקי הטיפול לשינוי נטייה מינית, והם גייסו את מטופליהם בצורה מגמתית דרך מודעות שהופיעו בעיתוני גייז, ואפילו הם לא הצליחו להסתיר את העובדה שמבין מחקריהם 13% הצליחו להשתנות. לפני שתנסו לטעון שזהו אחוז הצלחה נמוך - גשו ובדקו משהו אחוזי הסיכוי לעבור קורס טייס או להתקבל לאחת מהפקולטות לרפואה בישראל, ועובדה שיש בישראל רופאים וטייסים. אני חש בצורה קבועה את השינוי שחל בי כל הזמן : היום בבוקר, היום בצהריים ומקווה שאתמודד עם שאר האתגרים שיעמדו בפני באותה מידת הצלחה.

20/09/2005 | 20:16 | מאת: גיא

אני עוקב אחר תגובותייך וכיו"ב רציתי לשאול אותך איך אתה מצליח לא לפנטז על בנים ...זה כל כך קשה ....אני מניח שבאמת צריך לעסוק בדברים אחרים נגיד ספורט ואז שיהיה בך רעב לסקס ... אני מכיר מישהו ששנה לא עושה כלום עם בנים ...והוא שוכב עם ידידה שלו והוא ממש מבולבל.. ואגב בן כמה אתה.

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים