אני רוצה להיות פסיכולוג

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/05/2009 | 01:51 | מאת: דן

אני יודע שזה לא הכי קשור ללהט"ב אבל מהם השלבים הנדרשים על מנת להפוך לפסיכולוג?

28/05/2009 | 10:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דן, השלבים הם: 1. קבלה ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וסיומם בציון גבוה המאפשר קבלה ללימודי תואר שני. 2. קבלת ציון גבוה במבחן מתא"ם (מבחן בקיאות על לימודי תואר ראשון). 3. במגמות קליניות גם ריאיון קבלה לתואר שני. 4. לימודי תואר שני (במגמות קליניות: כולל פרקטיקום). בעלי תואר שני זכאים להירשם בפנקס הפסיכולוגים. לצורך עבודה כפסיכולוג מומחה דרושה התמחות. במקרה של פסיכולוגיה קלינית, למשל, ההתמחות נמשכת 4 שנים לאחר סיום התואר השני. בסיום ההתמחות ניתן להירשם בפנקס הפסיכולוגים כפסיכולוג מומחה לתחום מסוים (למשל, פסיכולוג קליני). בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים