ר

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/05/2009 | 23:22 | מאת: נעמה

האם ייתכן שאדם מכניס לעצמו שהוא נמשך לבני מינו?

21/05/2009 | 08:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום נעמה, מצבים כאלה הם נדירים מאוד ולרוב מדובר במשיכה מינית אמיתית. עם זאת, ישנם סטרייטים "מוחלטים" שיש להם מעין אובססיה או overvalued idea (על גבול מחשבת שווא) שלמרות שהם לא מרגישים משיכה לבני מינם נדמה להם שבני מינם מסתכלים אליהם בצורה מיוחדת, חושדים בהם שהם הומוסקסואלים וכד'. בעגה המקצועית, מתייחסים לתופעה כאל HOCD כלומר Homosexual obssessive compulsive disorder, דהיינו הפרעה טורדנית-כפייתית, כשהאובססיה השלטת בה היא הדאגה של האדם (הסטרייט, כאמור) שמא הוא הומוסקסואל וזאת למרות שאין לו כל משיכה לבני מינו והוא נמשך לבני המין השני. התופעה קיימת בעיקר בגברים והיא אינה נפוצה. עם זאת, יש לעמוד על המשמר משום שהיא יכולה לאותת על התפרצות פרנויה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים