איזה שלבים בחיי אדם יכולים לתרום להעדפתו המינית?

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/05/2009 | 11:34 | מאת: מתלבט

מה יכול לגרום לגבר במהלך חייו להימשך מינית ולחוות עוררות מינית מגברים?? האם גם בגיל ההתבגרות יש חלק? האם יכול להיות קשר בין בן כיתה שהשפיל אותי שנים רבות לבין שהעובדה שהוא עושה לי את זה מינית?

18/05/2009 | 20:28 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מתלבט, קודם כל, הרשה נא לי לתקן מילה מכותרת ההודעה: נטייה מינית הומוסקסואלית אינה עניין של בחירה ולכן אינה העדפה. אני מניח שרוב, אם לא כל, ההומוסקסואלים היו מעדיפים להיות סטרייטים ולו רק בגלל הלחצים שהסביבה הסטרייטית עדיין מציבה בפני הומוסקסואלים (נדמה לי שאת המשפט החכם הזה אמרה גם דנה אינטרנשיונל, אם להיתלות באילנות גבוהים). שנית, מבין המחקרים שבדקו את ההשפעות הסביבתיות שעשויות לגרום התפתחות משיכה לבני אותו מין, עדיין לתיאוריה הפסיכואנליטית יש תמיכה חזקה יחסית לתיאוריות פסיכולוגיות אחרות (ואני לא נכנס כרגע להסברים הביולוגיים השונים שגם בהם עדיין לא נאמרה המילה האחרונה). לפי תיאוריה זו, משיכה לבני אותו מין היא תוצאה של קיבעון בשלב הפאלי בהתפתחות הילד (גילאים 3-5). בהתפתחות "נורמאלית" מזדהה הילד עם אביו ובהתפתחות הומוסקסואלית, לטענת פרויד, הילד מפתח יחסי קרבה אמביוולנטיים עם אימו השתלטנית כאשר ברקע האב פאסיבי, או נשלט ע"י האם, או נעדר לחלוטין. כאמור, מספר מחקרים שהשוו סיפורי חיים של הומוסקסואלים והטרוסקסואלים מצאו תמיכה לטענה זו. אם הדבר נכון, פירושו של דבר שבגיל ההתבגרות המשיכה לגברים רק מתממשת יחד עם השינויים ההורמונאליים והעוררות המינית המוגברת, אך המקורות למשיכה עצמה הם בשלב מוקדם יותר. יתכן שבן הכיתה שהשפיל אותך הצטייר בעיניך כגברי מאוד, ואולי גם להשפלה, בצד היותה מעשה נתעב ושלילי, היה גם היבט של גבריות ושליטה בעיניך, והצירוף הזה הפך אותו אטרקטיבי עבורך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://shrink-friendly.co.il

19/05/2009 | 05:49 | מאת: כגכג

ויכול להיות שאני לא באמת מגורה מגברים אלא בעיקר בעיקר אליו? בהנחה שאני אוהב לאונן על גברים כשהוא בתמונה.

19/05/2009 | 14:19 | מאת: מצ

כאשר אתה אומר משיכה מינית אתה מתכוונת רגשית רומנטית או פיזית? כלומר הקבעון בשלב הפאלי זה יכול לגרום למשיכה פיזית בלבד?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים