שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

20/09/2005 | 02:12 | מאת: חסוי

מה הם הגורמים לגבר או לאישה להימשך לבני מינם והאם ניתן בכוח הרצון לכבוש את זה ולהרגיל את המחשבה להימשך למין השני ?

20/09/2005 | 08:30 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום חסוי, הסיבות להתפתחות המשיכה לבני ובנות אותו מין אינן חד-משמעיות וברורות. משערים שקיים מרכיב גנטי, אך עד כה ההסברים לכך הופרכו. קיימים גם הסברים פסיכולוגיים סביבתיים שונים, שנבדקו במספר מחקרים. ההסבר היחיד שזכה לתמיכה מחקרית מסוימת הוא ההסבר של התיאוריה הפסיכואנאליטית, לפיה צירוף של אם שתלטנית, שגם מקרבת אליה את הבן יתר על המידה וגם מרחיקה ממנו את האב (ו/או במקרים שהאב נעדר לחלוטין או פאסיבי מאוד) מונעים מהבן דמות הזדהות נאותה ואז זהותו הגברית לוקה בחסר (ההפך קורה אצל בנות שמתפתחות להיות לסביות). תהליך זה, שפרויד קרא לו "תסביך אדיפוס שלילי", הוא כמובן אינו מודע וקשה להוכחה, אך סיפורי חיים של הומוסקסואלים שנבדקו במחקרים מתאימים לתמונה זו של אם דומיננטית היוצרת קשר קרוב מאוד עם הבן ואב פאסיבי או נעדר. לאחר ניסיון של עשרות שנים לשנות את המשיכה המינית במסגרת טיפול פסיכולוגי, קיימת הסכמה על כך שהדבר אינו אפשרי. קביעה זו כלולה בהצהרות עמדה של האיגודים הפסיכולוגיים והפסיכיאטריים המובילים בעולם (ראה בקישורי הפורום) ובמדינות מסוימות, בעיקר בארה"ב, ניסיון לעשות זאת נחשב לעבירה על כללי האתיקה המקצועית. המגמה היא בהחלט לעזור להומוסקסואלים לקבל את נטייתם המינית ולתמוך בהם במאבקם בחברה ובמקרים מסוימים גם במשפחה. ישנם פרטים, הנמשכים לבני שני המינים, ואז ניתן לעזור להם לממש בפועל את המשיכה המינית הרצויה להם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

20/09/2005 | 10:04 | מאת: אחת

כידוע המחקרים מעידים שנטיות מיניות לא ניתן לשנות, ופרויד האמין בזה במכתב ששלח לאם ובו הוא מסביר לה שאין זה ניתן לשינוי. השאלה שלי היא מדוע? בתיאוריה הפסיאנליטית יש הרבה פעמים קבעון בשלב מסוים או למידה בצורה מסוימת בעקבות הזדהות וכד', במה ניבדל הנושא של נטייה מינית משאר הנושאים, הרבה פעמים בטיפול יש רגרסיה ומעין "תיקון" לעבר במקרה זה לשלב האדיפלי, מה השוני בין נטייה מינית לשאר הנושאים, שלא ניתן לשינוי?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים