המרה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/05/2009 | 13:59 | מאת: איילת

שלום! אני מכירה כמה אנשים שתהליך ההמרה עזר להם להינשא לאישה. האם ממש אין אמת בתהלכי המרה מהומו לסטרייט? האם זה לא ניתן בכלל להיפתר ממשיכה לבן אותו המין? שאלה נוספת- האם לדעתך משיכה בכלל- זה דבר מולד או נרכש או משולב? תודה ויישר כוח גדול על הפורום המעניין והמעשיר..

14/05/2009 | 15:57 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום איילת, תודה על המילים החמות. "טיפול" שגורם לגבר שנמשך גם לבני מינו להינשא לאישה לא יכול לחסל את המשיכה המינית שלו לגברים. כדי להינשא לאישה ולקיים איתה יחסי אישות דרושה איזו שהיא עוררות מינית מינימאלית מנשים ולא ניתן ליצור יש מאין. בתהליך ה"המרה" גבר כזה מעדיף לממש את מיניותו ואת חיי הזוגיות שלו עם אישה ולוותר, במודע, על מימוש משיכתו המינית לגברים. גברים רבים עושים זאת גם ללא "טיפול המרה", אלא מתוך העדפה מודעת והדחקת המשיכה לגברים. לעיתים קרובות, כאשר חלה שחיקה במשיכה המינית לנשותיהם (תהליך שקורה גם אצל זוגות סטרייטים לחלוטין) הם יקיימו עם גברים את יחסי המין מחוץ לנישואין שסטרייטים מקיימים עם נשים אחרות. כמו בתופעות רבות אחרות, גם בהומוסקסואליות מקובל לחשוב שמדובר באינטראקציה בין גורמים מולדים וגורמים סביבתיים. אני אישית, מניסיון של שנים רבות, מאמין הרבה יותר בחלק הסביבתי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

14/05/2009 | 16:51 | מאת: איילת

אם זה סביבתי יותר - אז מדוע זה לא ניתן לשינוי? ואם כן אז אולי טיפולי ההמרה כן מצליחים?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים