זקוקה לדעה מקצועית.

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

10/05/2009 | 10:39 | מאת: מודאגת

שלום רב., לקח לי המון זמן לאזור את האומץ ולהעלות את הבעיה / סוד שלי על הכתב.... אשמח לקבל תגובות ממי שמבין ו/או בעל מקרה דומה. אנחנו נשואים כבר 8 שנים עם ילדים. ניתן להגדיר את היחסים ביננו כטובים מאוד, ואנחנו אפילו נתפסים כזוג אידיאלי. שנינו בעלי משרות מכובדות והכנסה יפה. במהלך ההיכרות והנישואים שלנו בדר"כ מריבות על נושאים פעוטים ולא על כסף, חינוך וכו'... כבר זמן רב אני חושדת שבעלי נמשך לגברים, גיליתי שהוא גולש באתרי גברים, התעמתתי איתו פעם אחת והוא כמובן הכחיש. אני מאוד אוהבת אותו אבל מתהלכת עם תחושה מאוד כבדה ולא מסוגלת להסתכל לו בעיניים. אין צורך לציין שאני מאוד פגועה מהעובדה שאני חיה בשקר. לפני מס' ימים התעמתתי איתו שוב לאחר שמצאתי את אחד הפורומים של הגברים פתוח, כמובן שחיכיתי להזדמנות הזו לתפוס אותו על חם, ראיתי שם התכתבויות שלו עם גברים ואפילו רמזים שהוא נפגש עם חלקם. נרשמתי לאתר הזה בזהות גברית כמובן והתחלתי להתכתב איתו. אין צורך להביע את הזעזוע והעלבון והפגיעה העצומה שחשתי כאשר קראתי את תשובותיו. איך אפשר לחיות עם אדם שיש לו נטיות לבני מינו? מאוד מבולבלת ומפחדת לאבד אותו. אני מתמודדת עם הסוד הזה לבדי, לא מסוגלת לספר לאף אחד ולו מפאת כבודו.... תודה מראש

10/05/2009 | 11:01 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מודאגת, אני מצטער לקרוא את הדברים, אך מניסיוני יש לי הרגשה שהסוף יהיה טוב. לפי תיאורייך, בעלך רצה "להיתפס". השארת העקבות הברורים מאוד היא, לדעתי, דרכו הלא-מודעת לספר לך על נטיותיו, גם אם חזיתית הוא מכחיש זאת. אני לא מצדיק אותו, אך אפשר בהחלט להבין אותו. הוא גם מבולבל בעצמו וגם סובל מחרדת נטישה עצומה ממך. מאוד קשה ולא בטוח לוותר על אהבה אמיתית ועל חוף המבטחים שאת מעניקה לו לטובת סיפוק היצר, אשר לא ברור אם יביא לקשר בטוח: http://www.shrink-friendly.co.il/a31.html לפני שנוגעים בבעיה "איך אפשר לחיות עם אדם שיש לו נטיות לבני מינו?",יש להתייחס, בראש ובראשונה, להסתרה ולשקר. לא מתוך עמדה שיפוטית ומענישה, אלא מתוך הבנה של פחדיו המוצדקים מאוד. המלצתי הראשונה לך, אם כן, היא קודם כל לומר לו שאת יודעת מעבר לכל ספק שהוא נמשך לגברים ואת מאוד פגועה מכך שהוא לא יכול היה להתחלק איתך בזה. אח"כ קבעי תור אצל מטפל זוגי, אמרי לו שקבעת את התור למען שניכם, כדי לדעת איך להתמודד עם הסיטואציה החדשה. להערכתי, יש סיכויים טובים שהוא יבוא ואם לא, אמרי לו שאת הולכת לבד ועשי זאת. הוא יבוא בעקבותייך או יחפש לעצמו טיפול נפרד. אין פירושו של דבר שבזאת תמו נישואיכם. הכרתי במשך השנים כל מיני זוגות כמוכם וכל מיני הסדרים. יש גורמים רבים שמשחקים תפקיד במשוואה המאוד מורכבת הזו. קודם כל, אתם אוהבים. שנית, חשוב לדעת מה נותר בו ממשיכתו לנשים בכלל וממשיכתו המינית אלייך בפרט. מעבר לכך, לכל אחד מכם אישיות משלו, שאינני מכיר, ותלוי איזה מההסדרים יתאים לכם, מה קורה לו עם גברים, האם הוא מתאהב בהם וזה סיכון ממשי לנישואין או רק נמשך אליהם מינית אך אינו מסוגל ליצור קשר רגשי איתם. את כל אלה ועוד יש לברר בטיפול. היי חזקה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

10/05/2009 | 12:54 | מאת: מודאגת

בהחלט הארת את עיניי ואני מקווה שגם את דרכי. תודה רבה ושבוע נפלא

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים