שואלת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

28/04/2009 | 14:27 | מאת: אני

קראתי פה בפורום הרבה את תשובותך. אתה הרבה כותב - שביסקסואלים צרכים להנות מ2 העולמות וכ"ו. שאלתי- האם זה לא בגידה כאשר אדם נשוי -לאשה , ללכת תוך כדי נישואים ולהתנסות עם בן מינו? הרי זו ממש בגידה? זה נראה לך לגיטימי? זה לא הורס לא לאישה ולילדים?

28/04/2009 | 16:50 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, אכן גם במה שכתבתי בפורום וגם במאמרי על ביסקסואליות http://www.shrink-friendly.co.il/a11.html אני סבור שלביסקסואלים יש פוטנציאל ליהנות משני העולמות. בדרך-כלל ביסקסואלים מגיעים לטיפול על רקע צורך נוקשה לבחור באחת המשיכות וקשה להם להכיל את שתיהן. כמובן, שמימוש הפוטנציאל תלוי לא רק בגורמים פסיכולוגיים, אלא גם במצב המשפחתי ובמערכת הערכים של האדם, בשמרנותו, בליבראליות שלו, בהסדרים המשפחתיים שהגיע אליהם, בשלב שלו בחיים ועוד. לא כל פוטנציאל חייבים לממש. כידוע, גם סטרייטים מובהקים ממשיכים להימשך לנשים אחרות לאחר נישואיהם והם עושים דברים שונים עם המשיכה הזו, מהימנעות מוחלטת ממימושה, דרך צפייה בחומר פורנוגרפי באינטרנט וכלה ברומן מחוץ לנישואין. כנ"ל לגבי ביסקסואלים ויחסיהם עם בני מינם. בכל מקרה רצוי שהם יהיו מודעים לפוטנציאל הרחב יותר שלהם מאשר ירגישו צורך להגדיר את עצמם כסטרייטים או כהומוסקסואלים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים