דו מניות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

18/09/2005 | 22:24 | מאת: ירון

אז ככה, אני מנסה להבין מזה הרבה זמן את משמעות הדו-מיניות. מאז ומתמיד הייתה לי משיכה גם לגברים וגם לנשים. אך בשנים האחרונות, המשיכה לגברים התגברה והתשוקה לנשים כבר כמעט לא מעניינת אותי בכלל. לפני כמה שנים זה היה הפוך התשוקה לנשים הייתה הדומיננטית וגברים כמעט ולא היו מענינים אותי. הקטע של לגלות את המשיכה הגברית לא באה בחשבון מבחינתי, אך אני מרגיש שאני לא עומד בזה והמשיכה שלי לגברים מתחזקת יותר ויותר. מה שהכי הורס אותי אותי הוא שנדמה לי שהתאבתי בחבר טוב שלי. וזאת מעבר לתשוקה המינית העזה שיש לי אליו. אתם לא מתארים לעצמכם מה זה להתאהב בחבר טוב שלך, שמספר לך על כל הזיונים שלו עם בחורות וכאשר הוא מתלבש לידך אתה לא יודע כ"כ מה לעשות. אתה מאוד מגורה, מת לגעת בו מצד אחד ומצד שני אתה ממש לא רוצה שהוא ידע שהחבר שלו מפנטז עליו. לאחר התגברות עזה של התשוקה שלי אליו, החלטתי לפנות אליכם לעזרה. אני מרגיש שאינני מסוגל יותר לסבול את התופעה ואני לא מתכוון להוציא את הסיפור הזה החוצה. אני רוצה לחזור לנורמל. לקיים יחסי מין עם נשים וללא כל תשוקה גברית. אם לפני מספר שנים לא הייתה לי בכלל תשוקה גברית, האם ניתן להחזיר את זה? האם אפשר לבטל את התשוקה הזאת? האם יש טיפולים בנושא? חייבת להיות דרך בהתחשב בזה לפני מספר שנים שהייתי רואה ידידות שלי מהתיכון איזה הפארק מים עם בגדי ים, לא יכולתי לנשום באותו רגע.

18/09/2005 | 23:08 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

ירון יקר, אפשר לחוש את הכאב בכל מילה שלך וצר לי מאוד על כך. אתה כותב כמי שחרב עליו עולמו. יכול מאוד להיות שעוד מוקדם להציע לך את זה, שעוד לא הגעת לשלב המתאים, שעוד לא הגיעה השעה, אך בכל זאת אנסה: האם אפשר להציע לך לראות את עצמך כאדם עשיר יותר? יותר מהומוסקסואל בלבד ויותר מהטרוסקסואל בלבד? כמישהו ששני העולמות פתוחים בפניו? אני מציע לך לקרוא את המאמר הבא http://www.zarut.com/shrink-friendly/a11.asp ולחשוב על הדברים. מהכרות עם סיפורי חייהם של בי-סקסואלים ידועה תופעה של "סדרתיות", כלומר, תקופות שבהן המשיכה לגברים יותר חזקה ותקופות אחרות, שבהן המשיכה לנשים יותר חזקה, כך שאל לך להיחפז למסקנות על סמך מה שקורה לך כרגע בחיים. אני גם מבין את הצביטה בלב שגורמת התאהבות בחבר סטרייט, אך בכל התאהבות יש כאב מסוים, כזה או אחר. אולי מה שאתה מזהה כ"התאהבות" הוא "הזדהות" - משאלה להיות כמו אותו חבר סטרייט? ירון, אתה עובר ללא ספק תקופה קשה ומלאת תהפוכות, תקופה שמאוד קשה לעבור לבד ולכן המלצתי לך היא כן לשתף איש מקצוע גיי-פרנדלי, שלא ינסה לכוון אותך לשום כיוון ולא ינסה לחסל לא את המשיכה לגברים ולא את המשיכה לנשים. זו משימה בלתי אפשרית וגם מאוד לא רצויה. אבל אני מרגיש שהתבשלות לבד במיץ של עצמך עלולה להגיע לנקודת רתיחה לא רצויה. הרשמה לעצמך פתח אוורור פעם בשבוע ופנה לאיש מקצוע, שיעזור לך להתיידד עם שני הצדדים שבך, ובעיקר עם עצמך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

25/09/2005 | 20:24 | מאת: ירון

שלום ד"ר רובינשטיין, לאחר קריאת תגובתך חשבתי על מספר דברים נוספים ורציתי לברר אותם איתך. אתה אומר שבעצם מה שאני קורה "התאהבות" יכולה להיות בעצם סתם קנאה לגבי אותו החבר הסטרייט. לאחר בחינה של הדברים הללו שמתי לב שתחילת ההתאהבות בו התחילה לאחר שסיפר לי על כל תרבות יחסי המין שלו עם בחורות. כלל שאני שומע עוד סיפור נוסף בנושא אני מרגיש את אותה ההרגשה. האם באמת אותה הרגשה עמוקה וחזקה היא סתם קנאה והזדהות ולא אהבה? ואיך ניתן לדעת זאת? בנוסף, הסברת בתגובתך את נושא ה"סדרתיות" שלפי מידת הבנתי כוונתך היא שהמשיכה לכל אחד מן המינים באה בגלים וכל תקופה ישנו מין שדומיננטי יותר. איך ניתן לעשות את "השדרוג" הנ"ל בין המינים? אני יודע שלפני מספר שנים המשיכה שלי הייתה מאוד חזקה לבחורות וכלל לא הייתה לי תשוקה לגברים. איך ניתן לחזור למצב הקודם?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים