ביסקסואליות ומשמעותה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/04/2009 | 21:07 | מאת: בבעיה

שלום, נניח ואני ביסקסואל(בהנחה שזה באמת מיניות ולא משהו שהמצאנו למי שיש לו חיבה ורוצה להיות אם שני המנים בין אם זה רגשית או מינית) כאשר אני מאוננן אני בדר"כ מאוננן על גברים, גברים נאבקים זה עושה לי את זה יותר אך ביום יום אני לא נמשך לגברים אלה לנשים. האם זה אומר שגברים מגרים אותי מינית אם דגש על הגירוי המיני שחשוב מאוד במערכות יחסים.. יותר מנשים?

28/04/2009 | 08:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום לך, ותודה על השאלה החשובה! ביסקסואליות (קרי: משיכה מינית לגברים ולנשים) היא בהחלט דבר שקיים ולא "המצאה". ה"המצאה" היא של הומוסקסואלים מיליטנטיים ורדיקאליים (לא אנשי מקצוע הומוסקסואלים), שאינם יכולים לשאת את קיומה של צורת מיניות נוספת על הומוסקסואליות והטרוסקסואליות. התופעה שאתה מתאר, דהיינו גירוי מיני מגברים בסיטואציה אחת וגירוי מיני מנשים בסיטואציה אחרת היא תופעה נפוצה מאוד ומעידה על כוחות נפש מספיקים כדי להכיל בתוכך את שתי צורות המיניות בלי הצורך הנוקשה להחליט "או-או". יתר על כן, הן האגודות השונות לזכויות הומוסקסואלים (גם בישראל) והן החטיבות העוסקות בטיפול ובמחקר על הומוסקסואליות בתוך האיגודים המקצועיים, כגון האיגוד הפסיכולוגי האמריקני, כוללים כולם בתוך שמותיהם: הומוסקסואלים, לסביות, ביסקסואלים וטראנסג'נדרים, כך שבהחלט יש הכרה הן בקהילה ההומו-לסבית והן באיגודים המקצועיים לבריאות הנפש בקיומה של ביסקסואליות. גם סולמו של קינסי שחקר את הנושא כולל רצף בן 7 דרגות הנע מהומוסקסואליות בלעדית ועד הטרוסקסואליות בלעדי כשכל דרגות הביניים מבטאות למעשה, דרגות של ביסקסואליות: http://www.shrink-friendly.co.il/a11.html . אני מאחל לך שתמשיך ליהנות מהמיניות המגוונת שלך ומהגמישות הרגשית להכיל את שתיהן בתוכך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים