התלבטות בנושא נטייה מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/04/2009 | 19:43 | מאת: ביא

שלום רב אני באמצע שנות ה-50 רווקה במשך כל השנים היו לי מערכת יחסים עם גברים בפרקי זמן קצרים.קיימתי יחסי מין אך תחת מצב של פחד מתח מעצורים( קיבלתי חינוך מאד קשה מהבית בנושא מין) ב=10 שנים אחרון מתחילה להרגיש משיכה פיזית לנשים בהתחלה לסירוגין ולאחרונה מרגישה חזק מאד משיכה פיזית לאישה לא מרגישה יותר קרבה לגברים בטח לא פיזית ייתכן שגם רגשית בעבר היו לי פרשות אהבה עם גברים. לא היו לי מערכת יחסים עם אישה מלבד חברות רגיל כבר הרבה זמן שאין לי שום קשר עם גברים. האם המשיכה הזאת פיזית לנשים מצביעה על נטייה לסבית אודה לך על התשובה

24/04/2009 | 19:47 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום ביא, משיכה מינית לנשים מבטאת, ללא ספק, נטייה לסבית. עם זאת, יש לציין שרוב בני האדם הם דו-מיניים ויש להם פוטנציאל לחוש משיכה מסוימת אל בני או בנות מינם, אשר לרוב היא מודחקת ולא מודעת, ובחלק מהמקרים היא מודעת באופן חלקי בלבד וכמובן, ישנו האחוז הקטן באוכלוסייה שמודע אך ורק למשיכתו לבני מינו. החוקר המפורסם קינסי ועמיתיו מדברים על רצף בן 7 דרגות, הנע מהומוסקסואליות בלעדית ועד הטרוסקסואליות בלעדית עם 5 דרגות ביניים: http://www.shrink-friendly.co.il/a11.html . לאורך החיים גורמים שונים, סביבתיים ואחרים, עשויים לגרום לפריצת המשיכה לבני אותו מין לעלות למודעות ואני חושב שזה מה שקרה לך. ייתכן שהקושי בקשר המיני עם גברים, יחד עם משבר גיל המעבר עם כל ההשלכות ההורמונאליות שלו, עובדת היותך רווקה - כל אלה חברו להם יחדיו וגרמו לנטייה הלסבית שלך לפרוץ החוצה. אולי כדאי לעבד מבחינה רגשית במסגרת ייעוץ פסיכולוגי את התגלית החדשה, שבוודאי אינה קלה לעיכול לאדם שגדל במשפחה נוקשה ושמרנית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים