לא מבין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

22/04/2009 | 07:25 | מאת: אסי

אני לא מבין גברים, הומואים. הם אדישים, ורדודים, ולא מסתכלים עליך אם אתה לא מייקל לואיס, ומתנהגים מגעיל. בנאדם שדיברתי איתו כמה שעות טובות בצ'ט, שיחה זורמת, שלחתי תמונה, ובשנייה הוא סגר חלון בלי להגיד כלום. אדם שהיה לי סטוץ איתו באחד מהמקומות מפגש הציבוריים, ראיתי אותו אחרי כמה חודשים - אמרתי "מה קורה", הבחור התעלם לגמרי המשיך ללכת. אנשים שאני מזמין הביתה, פותח את הדלת, סוקרים אותי במבט מלמעלה למטה.. אפילו לא נכנסים לשניה, פולטים "לא מתאים" והולכים. איך מתמודדים עם זה? אסף

22/04/2009 | 08:10 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסי, אכן מוכר ובהחלט לא חביב, אך שים לב שאת חלק מהסיטואציות הלא נעימות אתה מביא על עצמך, או ליתר דיוק, לא מכיר את הנורמות של המצבים הללו. למשל, סקס במקומות ציבוריים מושתת על אנונימיות (עבור אלה שאוהבים אותו האנונימיות מהווה לעיתים חלק מהריגוש המיני) והציפייה שאדם כזה ידבר איתך בהזדמנות אחרת אינה מציאותית ברוב המקרים. הכרויות דרך האינטרנט גם הן אכזריות מאוד. למעשה, מדובר בסוג של "אודישן" בלי כל הזדמנות להכיר צדדים אחרים באישיותך, פרט למראה החיצוני. מאוד לא מנומס לא לומר שלום אחרי שרואים תמונה שלך, אך במקרים רבים זו אופיה של התקשורת הווירטואלית, שבה אנשים מרשים לעצמם מה שלא היו מרשים לעצמם פנים אל פנים. כנ"ל לגבי פגישות כתוצאה מהכרות באינטרנט. הייתי מציע לך לא לקיים פגישה ראשונה בבית. נכון שפתחת לאדם זר את דלת ביתך, אך אם אתה לא מושך אותו פיזית, אם הוא היה נכנס לשיחה או קפה, מבחינתו זה היה מסבך את הסיטואציה עוד יותר. בקיצור, אם סוג זה של הכרויות קשה לך, בגלל הניכור הרב המאפיין אותו, טוב תעשה אם תשתלב באיזה חוג או קבוצה של גייז, אם זה באגודה או בבית הפתוח (אם אתה ירושלמי במקרה) ותיתן לאנשים אפשרות להכיר צדדים נוספים באישיותך, כך שהקשר לא יתחיל מסקס. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים