דיכאון קינאה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/03/2009 | 23:15 | מאת: יוסי

שלום ד"ר אני בן 23 הומו הבעיה שלי שאני קנאי עם כל מי שאני יצאתי איתו ואם ויש לו מישהו אחר אני מקנא וכאילו נכנס לי סכין בלב ההכרות שלי זה דרך אינטרנט לא במציאות כי במציאת אני לא יוצא לי להכיר ממש סטוצים או מערכת יחסים או ידידות ידידות באינטרנט זה בכלל קשה רק סטוצים או לקשר רציני עם כבר .אני מאוד קנאי ובדיכאון הכרתי מישהו ניפגשנו רק פעמים היה כיף אבל ניפרדתי מימנו בגלל מרחק ואחרי כמה חודשים פניתי אליו ואז גילתי שהוא תפוס ופתאום ממש נכנס לי סכין בלב וזה הרס לי את היום כל היום חשבתי אליו אני לא יודע איך להפסיק לקנא ולהיפגע עם אנשים אחרים שדוחים אותי ועצם המחשבה שבן אדם מאוד רצה אותי ופתאום יש לו מישהו אחר זה בכלל פוגע בי כי אני נזכר שהוא מאוד רצה .אני ממש לא יודע מה לעשות ואיך להתמודד עם מצבים כאלה באמת אשמח לשמוע את דעתך בנושא

12/03/2009 | 07:28 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, לפי תיאוריך, הקנאה שאתה מתאר היא ביטוי לדימוי עצמי נמוך ולקושי לקחת אחריות על מעשיך. למשל, בקשר עם אותו בחור שגר רחוק, כנראה לא היית מוכן לעשות המאמץ להתגבר על המכשול הגיאוגרפי ומצד שני, כשאותו בחור היה כבר תפוס, "התעוררת" והוא נראה לך שווה. המלצתי לך היא לנקוט צעדים שונים כדי לחזק את הבסיס, קרי: את הדימוי העצמי שלך. אחד האמצעים לכך הוא טיפול פסיכולוגי שניתן לקבלו בחינם גם בשירות הציבורי (למשל, במרפאה פסיכיאטרית של בי"ח כללי) ואמצעים נוספים שהוכחו כיעילים כוללים למידה, למידה ולמידה. נמצא שכל למידה מחזקת את הדימוי העצמי ואני ממליץ לך ללמוד את הדברים האהובים עליך במסגרות המתאימות לך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים