כמה דברים ששכחתי לציין

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/02/2009 | 16:21 | מאת: יוני

אולי זה מיותר לומר, אבל אני בארון. אין אדם קרוב שיודע עליי. עוד דבר- אני לא כל כך פעיל חברתית. אולי אני לא מרגיש צורך לזה רוב הזמן. אני לא חייל. אפשר לומר שלפעמים המצב רוח שלי ממש ירוד ואני מתעצבן על כולם. אולי כי אני חושב הרבה על המצב שלי ולא יודע מה בדיוק לעשות ואיך לפעול. מקווה שזה לא מה שנקרא דיכאון. מחכה לתשובה

25/02/2009 | 08:05 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוני, האמת היא שלפני שקראתי את התוספת חשבתי שאוכל להיענות לבקשתך ולא להפנות אותך לטיפול פסיכולוגי, אך השילוב בין ההתבודדות החברתית שלך ומצב הרוח הירוד ואי-השקט קצת מקשים עליי להימנע מכך. יוני יקר, אשר לשאלתך הראשונה בדבר הסיבות למשיכה לגברים - הנושא מעסיק מטפלים וחוקרים שנים רבות. כיום המגמה הרווחת היא ביולוגית וספר שנכתב ע"י שני פסיכולוגים הומוסקסואליים בריטיים מרכז בתוכו את ההסברים הביולוגיים (Born Gay). נושא זה עדיין נתון לחקירה והמגמה העכשווית היא לייחס את ההבדלים בין הומוסקסואלים להטרוסקסואלים להבדלים במנגנונים שאחראים על ייצור הטסטוסטרון. עם זאת, לא נמצאו הבדלים שיטתיים ברמת הטסטוסטרון בין שני המגזרים הללו באוכלוסייה. ההסבר המדבר אל ליבי הוא דווקא ההסבר הקלאסי של פרויד בדבר שילוב של אם שתלטנית, שהקשר איתה מאוד קרוב (לפעמים חונק) ואב פאסיבי או נעדר לחלוטין במקרים מסוימים. הסבר זה מאוד לא אהוד בקהילה ההומו-לסבית, המעדיפה הסברים ביולוגיים המשחררים את המשפחה מאחריות.כך או כך, לא ניתן לחסל את המשיכה לבני אותו מין. העיצה שאני יכול לתת לך מניסיון רב בטיפול בביסקסואלים הוא שבמידה ויש לך משיכה מינית (לא רק רגשית) כלשהי לנשים ברמה שתוכל לתפקד מבחינה מינית עם אישה (דבר שאינך יודע עדיין), כן הייתי ממליץ לך להינשא ולשמור את מימוש המשיכה לגברים מחוץ לנישואין. זה, אולי, לא נשמע לך מוסרי, במיוחד בהתחשב ברקע שלך, אך טיפלתי לא מעט בהומוסקסואלים נשואים לנשים שהגיעו להסדרים יצירתיים שאפשרו להם ליהנות משני העולמות: http://www.shrink-friendly.co.il/a11.html אם אין לך כל משיכה מינית לנשים ולא תוכל לתפקד מינית עם אישה, לא יהיה לך מנוס מפני קבלת עזרה מקצועית להשלמה עם נטייתך המינית. אשר לחששותיך לגבי דיכאון, נסה למלא את השאלון שחיברתי ולראות מה ההמלצה: http://www.shrink-friendly.co.il/questionnaire/index.html ייתכן שללא טיפול, אתה עלול לפתח הפרעה אובססיבית סביב הנושא. לסיום, אני ממליץ לך ליצור קשר עם שני ארגונים המספקים תמיכה, גם ללא צורך בהזדהות: 1. ארגון הנוער הגאה www.igy.co.il 2. הו"ד (הומוסקסואלים דתיים) http://www.hod.org.il/ אני מאוד מקווה שכל המידע הנ"ל יועיל לך ואשמח אם תעדכן אותנו ותראה בפורום הזה לפחות מקור נוסף לתמיכה. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים