כמה שאלות

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

24/02/2009 | 16:15 | מאת: יוני

אהלן. אני בן 20, גר עם ההורים ועובד. אני זוכר שכבר מהיסודי יש לי משיכה מינית לגברים. אולי כיתה ד'-ה'. אני נראה גברי וגם מתנהג ככה. אני מגדיר את המשיכה לגברים מינית- ולנשים רגשית. מקווה שאתה מבין למה אני מתכוון.המשפחה שלי היא נורמאלית לחלוטין.גדולה ואוהבת. אנחנו דתיים, דרך אגב. אף פעם לא מימשתי את המשיכה. לא עם גברים ולא עם נשים. יש את הקטע הדתי, אבל לא רק. אולי גם כי אני לא סגור לגמרי שאני כזה ואם אני רוצה להיכנס לזה. אולי צריך לציין שאני מפנטז ומאונן. לפעמים יותר ולפעמים פחות. 1) למרות שאתה לא מכיר אותי אישית, תוכל לתת לי דעה למה אני כזה? ככה נולדתי? זה בא עם השנים? 2) איזה עצות תוכל לתת לי? חוץ מללכת לטיפול פסיכולוגי? תודה

02/06/2009 | 09:28 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוני, אני מקווה שתקרא את התגובה כי עניתי לך כבר והתגובה נעלמה. אם אתה זוכר שמכיתה ד'-ה' אתה נמשך לגברים, ברור שאי-אפשר לחסל את המשיכה הזו. קשה מאוד לענות על השאלה למה אתה כזה. כיום מקובל לחשוב שמדובר בשילוב בין גורמים הורמונאליים (בעיקר טסטוסטרון) וגורמים סביבתיים (קשר קרוב מדיי עם אמא דומיננטית עם או בלי קשר רופף, עוין או מרוחק עם אבא). אם אין לך כלל משיכה מינית לנשים, אין לך ברירה אלא לקבל את עצמך כהומוסקסואל. אם יש משיכה מינית (לא רק רגשית) כלשהי לנשים, תוכל לנסות יחסי מין עם בחורה ולראות מה קורה. הואיל ואינך מעוניין בטיפול פסיכולוגי, אני יכול להמליץ לך לפנות לשני ארגונים שיכולים להתאים לך ומפעילים קבוצות תמיכה (וירטואליות ולא-וירטואליות): ארגון הנוער הגאה igy.co.il שבו יש אפשרות אפילו להיות בקשר עם מתנדב באימייל וגם פועלת קבוצת תמיכה לבני גילך וכן הו"ד, הומוסקסואלים דתיים, http://www.hod.org.il/. מקווה שעזרתי. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים