מאוהבת בפסיכולוגית שלי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

21/02/2009 | 13:00 | מאת: מטופלת

בעיקרון אני עדיין לא סגורה על המיניות שלי ועל זה אנחנו גם עובדות בטיפול אבל הייתה לי מערכת יחסים ארוכה עם בחורה ויש לי משיכה לבנות וגם לבנים אני נמשכת. אני לא יודעת אם אני בי או לסבית או סטרייטית. המשיכה שלי לנשים היא יותר רגשית מאשר פיזית ואילו לגברים המשיכה שלי היא יותר פיזית מאשר רגשית. המטפלת שלי היא אישה סטרייטית נשואה עם ילדים ואני יודעת בוודאות ששום דבר רומנטי לא יכול לצמוח מזה אבל למרות הידיעה הזאת אני לא מפסיקה לחשוב עליה ולרצות יחסים שהם מעבר ליחסי מטפל מטופל ואפילו מעבר לאפלטוניים. אני ממש אובדת עצות כי אני מרגישה שההתאהבות הזאת קצת מחבלת בטיפול אבל מצד שני היא מטפלת כל כך טובה ואני מרגישה שאני נמצאת בעיצומו של תהליך שבאמת מסייע לי ואני לא רוצה להפסיק עכשיו. מצד שלישי זה מטריד... מה לעשות?

22/02/2009 | 07:03 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מטופלת, ראשית, בתגובה לעניין הזהות המינית - אכן נשמע שאת ביסקסואלית: http://www.shrink-friendly.co.il/a11.html שנית, הואיל ויש לך משיכה מינית ורגשית גם לנשים, הייתי מתייחס לסיפור התאהבותך במטפלת כמו שהייתי מתייחס להתאהבות של מטופלת במטפל גבר. כלומר, קיימת אירוטיזציה של תהליך ההעברה (התייחסות למטפל כאל דמות משמעותית, לרוב הורית). תופעה זו שכיחה ונפוצה, כאמור, והייתי ממליץ לך, במידת האפשר, לחלוק את רגשותייך עם המטפלת עצמה. לעיבוד התהליך יש חשיבות רבה לקידום הטיפול. אם הדבר קשה לך, נסי להשאיר למטפלת העתק מהפנייה שלך לפורום לקריאה בין השיחות כדי להקל על המבוכה שלך. על כל פנים, חשוב שהעניין ידובר ויעובד בטיפול. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

09/05/2009 | 20:50 | מאת: מאוהבת במטפלת :(

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים