שאלה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

11/02/2009 | 15:03 | מאת: יוסי

תשמע אני בתקופה של דיכאון וממש עצוב וכל זה בגלל כל הקטע של הזהות המינית. יש לי 4 בנות בערך שניראות טוב ואני מסתכל בדרך ככל עליהן (למרות שבזמן האחרון אני מסתכל פחות בהרבה). אני כל יום הולך לביה"ס ומביה"ס הביתה ולא ממש יוצא לי להיותעם בנות וזה. (רק בימי שישי) בקשר לבנים אני תמיד בודק אם אני נמשך לבנים או לא ואני לא יודע אם אני נמשך יותר לבנים או לבנות. אני מאונן רק על בנות בסרטים. ולפעמים קופץ לי כזה הקטע של הבנים שאני מאונן אבל אני מפסיק את זה מיד (יכול להיות שקופץ לי הקטע של הבנים בגלל החרדה?). כשאני רואה לפעמים בנים יש לי צביטות בלב, לפני כמה שבועות היה לי את זה תמיד (כשהייתי רואה כל בן גם בטלויזיה) יכול להיות שז בגלל החרדה? עכשיו יש לי את זה כשאני מתחיל לחשוב על זה או כשאני נזכר בזה? (בזהות המינית) בימים האחרונים יש לי ירידה בחשק המיני, אני מאונן וכל זה אבל כאילו לא בא לי להיות עם אף אחד. איך אני יכול לדעת אם אני הומו או סטרייט או דו מיני? האם המשיכה לבנים (שהייתה- אני לא יודע אם אני עדיין נמשך) תעבור? אמרת שאני יכול להיות עם מישהי בקטע מיני ולראות איך אני, התכוונת אם יעמוד לי? תודה

11/02/2009 | 17:41 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום יוסי, הייתה לנו התכתבות מאוד ענפה ואני מבין את החרדה ואת הקונפליקטים בהם אתה נתון. כפי שאתה רואה, תשובה לשאלה אחת מולידה שאלה אחרת ולכן אני בטוח שהדרך הנכונה להתמודד עם הנושא היא דרך טיפול פסיכולוגי פנים אל פנים, שבו קיים דיאלוג רציף עם המטפל ואפשרות לעבד את חרדותיך מבחינה רגשית. הקושי שלך נשמע בחלקו הפרעה אובססיבית בגלל עיסוק-היתר שלך בקשייםם וגם בצורה שאתה מביא אותם לכאן. הדבר מחייב התייחסות מקצועית מעבר לפורום באינטרנט, שנועד רק להיות הצעד הראשון בפנייה לטיפול פנים אל פנים. אתה עוד צעיר מאוד וככל שתפנה מוקדם יותר, הסיכויים להקל על מצוקתך לאורך זמן גבוהים יותר. דברים רבים משתנים בגילך: קשר עם נערה, כולל מגע מיני, יכול לתת מענה לחלק משאלותיך (למשל, זקפה), אבל מצד שני, בגלל החרדה העזה שצריכה להיות מטופלת, לא ניתן יהיה לומר האם היעדר זקפה הוא תוצאה של חרדה או חוסר משיכה ויש צורך לעבד את הדברים במקביל עם מטפל. משיכה לבני אותו מין אינה חולפת בגלל קיום יחסי מין עם בנות המין השני. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.shrink-friendly.co.il

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים