מתלבטת

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

01/02/2009 | 19:04 | מאת: הדר

שלום, אני בת 33 וכבר מספר שנים מזהה את עצמי כלסבית אחרי גילוי עצמי (בעזרת אנשים אחרים...) שלפניו חייתי כסטרייטית מתוסכלת (יחסים בעייתיים עם גברים...). לאחרונה, ולמעשה כל כמה זמן קורה לי שאני כמו 'נדלקת' על גברים על מישהו מסויים הדרך כלל, שמעורר אצלי רגשות משיכה וביחד עם זה סוג של חרדה (שבתקופה שחייתי כסטרייטית הייתי מפרשת זאת כפרפרים בבטן, אם כי זה לא נעים כלל ומפריע לתפקוד). האם זה אומר שאני נמשכת לגברים? אני לא כל כך מעוניינת לממש את זה כי יחסים עם גברים תמיד גרמו לי לתסכול רב, מבחינת המין, למרות שאני לא חווה סוג של אובססיוויות כזאת עם נשים, מה שאולי נקרא התאהבות...? ביחסים מיניים עם נשים אני מרגישה יותר משוחררת וממומשת, אבל כבר כ 4 שנים שלא הצלחתי למצוא יחסים ממושכים עם אשה. מבחינה פסיכולוגית תמיד היתה לי בעיה להאמין ביכולת שלי להיות ביחסי אהבה כנים עם גבר. האם זה אומר שאני לסבית / סטרייטית? מה זה אומר? בברכה ותודה מראש.

01/02/2009 | 23:12 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום הדר, לפי תיאורייך, את נמשכת גם לגברים וגם לנשים ולכן את יכולה להיות מוגדרת כביסקסואלית (אם הגדרות הן דבר חשוב בעינייך). עם זאת, הרושם הוא שבחרת מגברים לנשים בגלל הקשיים הרגשיים שיש לך עם גברים, למרות שאת נמשכת גם אליהם מבחינה מינית. זו, כמובן, בחירה לגיטימית ולא קיימת חובה להתמודד עם כל קושי בחיים, אך הברירה בידייך לפנות לייעוץ ולנסות לפתור את הקושי שלך עם גברים ולממש גם את משיכתך אליהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים