בעיות בזוגיות הומוסקסואלית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

29/11/2008 | 21:35 | מאת: דור

ידוע כי מאוד קשה לתחזק זוגיות הומוסקסואלית. ומעטים הזוגות שכן מצליחים לנהל אורח חיים לטווח ארוך. לדעתך, למה בזוגיות הומוסקסואלית קשה לתחזק קשר לטווח ארוך לעומת זוגות סטרייטים ?

29/11/2008 | 22:37 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דור, אני לא בטוח שיש בידינו מספיק נתונים לביסוס הקביעה שלך. אני מניח שאתה מתייחס לזוגות הומוסקסואלים נראים (visible), כלומר, שמגיעים למקומות מפגש של הומוסקסואלים (מקומות המיועדים, בעיקר, להכרויות) או שהם חלק מהסצנה באופן כזה או אחר. ייתכן בהחלט שזוגות החיים יחד זמן רב מתרחקים ממקומות אלה ועל כן אינם נראים ואינם מורגשים. עם זאת, אם אתה מדבר על זוגיות בין גברים, ידוע שגברים מחפשים ריגושים ושינויים הרבה יותר מנשים, המחפשות יציבות. כלומר, המפגש של גבר וגבר הוא בעייתי מלכתחילה מבחינה זו ואכן זוגיות של נשים לסביות שכיחה יותר ונמשכת יותר זמן. היבט נוסף הוא ההיבט הממסדי. ברוב המקרים עד כה (לפני תופעת אימוץ הילדים והורות אחרת) הדבק המחזיק זוגיות, כגון נישואין, ילדים משותפים וכד', שקיים בזוגיות סטרייטית נעדר בזוגיות הומוסקסואלית. חשוב לזכור, עם זאת, שבקרב סטרייטים אחוז הגירושין נמצא בעלייה מתמדת ומגיע כמעט ל-50%. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים