בקשר לעניין HOCD או OCD

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

16/11/2008 | 06:56 | מאת: אא

שלום שוב! בקשר לעניין HOCD או OCD מה זה בדיק והאם עניין זה מאיפיין את בעיה זו הכללית : אדם שיש לו מחשבות של נטיה הפוכה חס ושלום ואינו רוצה לחשוב על זה ואינו רוצה להיות כזה ואין לו ניסיון בזה ואינו רוצה ניסיון בעולם הנטיה ההפוכה, אלא רוצה להנשא לאישה להתחתן להקים משפחה ויש לו תחושה של משיכה לאישה גם, אך מה יעשה כדי שיוכל לצאת לשידוך בלי דאגה ושמחשבות אלו הן רק מחשבות שלא יפריעו? ושיוכל לצעוד לקראת חתונה עם אישה להגיע לליל הכלולות כהלכה כמו שהוא רוצה בכל מאודו אין לו ניסיון גם בזה תמיד שומר עצמו אחרי החתונה כיצד יעזור לעצמו? הרי מחשבות הן רק מחשבות וכדי להתגבר עלהן כך יוכל לצאת לשידוך לחשוב על חתונה כמו שהוא רוצה להקים בית עם אישה ילדים. תודה

16/11/2008 | 09:39 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אא, אכן קיימת צורה של הפרעה כפייתית, שבה אדם שהוא סטרייט לחלוטין וללא כל משיכה מינית לגברים, חושש שמא הוא הומוסקסואל. יש להבדיל זאת הבדלה מדוייקת מהומוסקסואליות של אדם שאינו מרוצה מנטייתו המינית, אך כן ירגיש משיכה מינית לבני מינו. כמובן שההבדלה הזו צריכה להיערך בריאיון קליני ולא דרך האינטרנט. אם אתה מזהה אצל עצמך משיכה מינית לנשים (למשל, זיקפה כשאתה רואה בחורה ברחוב או אפילו בסרט פורנו או בתמונות), המחשבות על גברים לא תפרענה לך בתפקוד המיני עם אישה, בין אם הן מבטאות משיכה אמיתית לגברים ובין אם הן רק מחשבות טורדניות. אם המשיכה לנשים חלשה, או לא קיימת, הכיוון צריך להיות קבלת ההומוסקסואליות שלך. במילים אחרות, האינדיקציה צריכה להיות משיכתך לנשים ולא לגברים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

16/11/2008 | 10:58 | מאת: אא

שלום אז יכול להיות שמחשבה על אותו בני מין היא רק מחשבה מטרידה ואם כן יש משיכה לבני הנשים במחשבה גם, אז יכול להיות שמחשבה של נטיה הפוכה זה רק בדמיון וזה סתם מעכב כדי לצאת לשידוך כי בכל זאת האדם לא רוצה מחשבה של נטיה הפוכה או ניסיון בזה ולא רוצה להיות כזה,אלא רוצה להנשא לאישה אבל זקוק לבטחון עצמי כדי לצעוד לקראת חתונה שמחשבות אלו הן רק מחשבות שלא מפריעות בחיי נישואין ? תודה

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים