הזדהות מינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

15/09/2005 | 18:31 | מאת: פ

שלום יש לי תאומים בן ובת בני ארבע וחצי כאשר הבת כל הזמן רוצה לילבוש את הבגדים של אחיה ואפילו את התחתונים שלו. האם דבר זה צריך בגיל זה לעורר את דאגתי האם זוהי הזדהות מינית? אם לא באיזה גיל אני צריכה להשים דגש לכך ולהתחיל לידאוג? מהו הטיפול הנכון להתנהגות מסוג זה? אשמח לקבל תשובה בתודה מראש פ.

15/09/2005 | 20:24 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום פ., אם המצב היה הפוך, כלומר, אם הבן שלך היה רוצה ללבוש את הבגדים של הבת, הייתי יכול להיות יותר חד-משמעי, שכן מחקרים מצביעים על כך שהומוסקסואלים גברים נטו בילדותם ללבוש בגדי בנות, לשחק במשחקי בנות ולאמץ לעצמם באופן כללי התנהגות הפיכת מגדר (כלומר, התנהגות האופיינית לבני המין האחר). אין בידינו עדויות מחקריות לכך שנשים לסביות העדיפו בילדותם דפוסי התנהגות של בנים. בכל מקרה, אין משהו שאת יכולה או לא יכולה לעשות. תמיד, בכל מקרה, וללא קשר לנטייה המינית - חשוב לקבל את התנהגות הילד כמו שהיא ולשדר לו קבלה ללא תנאי בכל מצב. ניסיון לשנות אותו לא תעזור בלאו הכי, אם כי כאמור התנהגות הפיכת מין אצל בנות אינה מנבאת התפתחות הומוסקסואלית בעתיד. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.gidi.home-page.org

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים