הומופוביה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

08/11/2008 | 03:49 | מאת: רונן

לד"ר גידי רובינשטיין היקר שלום, אבקש לדעת מהי הסיבה העיקרית לכך שהרבה גברים (הטרוסקסואלים) נרתעים ממגע מיני בין גברים? האם התחושה הזו היא מולדת, או שמא נרכשת עם השנים? האם הרתיעה המדוברת קשורה בזמן, בסביבה או בתקופה? האם מוכח מחקרית כי באמצעות חינוך, הסברה וסביבה ליברלית יותר, ניתן להפחית את הרתיעה מהעניין? ושאלה נוספת: האם באמת מוכח כי הומוסקסואליות היא תופעה טבעית שקיימת גם אצל בע"ח? שבת שלום! רונן

08/11/2008 | 10:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום רונן, גברים הטרוסקסואלים קודם כל נמשכים לנשים ואצל רובם יחסי מין עם גברים אינו עולה על דעתם כלל. זו תופעה שבפני עצמה אינה הומופובית כלל ועיקר. כאשר הם נתקלים בגברים הומוסקסואלים מתעוררים בהם רגשות שונים וחלקם אכן מגלים הומופוביה. יש משתני אישיות רבים (וגם משתנים דמוגרפיים הקשורים להם) שקשורים להומופוביה. הסבר אחר לתופעה הוא הסבר סוציוביולוגי אבולציוני, לפיו אותה רתיעה שאתה מדבר עליה נובעת מאיום באשר להמשך קיומו של המין האנושי, שאפשרי רק באמצעות יחסי מין בין גברים לנשים. הסבר זה אינו מתייחס לעובדה שגברים הרבה יותר הומופוביים מנשים ואני סבור שקיים כאן, בראש ובראשונה, איום גדול על גבריותם של אותם גברים הומופוביים, שהפנימו תפקידי מגדר נוקשים. הומוסקסואליות בהחלט קיימת בבעלי-חיים. בסרט על ההיבטים הגנטיים של הומוסקסואליות ראיתי במו עיניי שני כבשים מקיימים יחסי-מין ולפי עדות הרועה, הם עושים זאת רק עם כבשים זכרים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

08/11/2008 | 15:46 | מאת: רונן

תודה רבה על התייחסות, ד"ר גידי רובינשטיין. כמה הבהרות: כשאתה אומר: "גברים הטרוסקסואלים קודם כל נמשכים לנשים ואצל רובם יחסי מין עם גברים אינו עולה על דעתם כלל. זו תופעה שבפני עצמה אינה הומופובית כלל ועיקר" -האם בדבריך אלה, אתה מתכוון לכך שהעובדה שגברים רבים נגעלים מעצם המחשבה, אינה מצביעה על הומופוביה? מה קורה במדינות שבהם תפקידי המגדר אינם כה נוקשים? קנדה למשל, היא מדינה מאד מאד ליברלית, וחד-מיניים נהנים בה משוויון זכויות מלא. האם זה גורם לכך שפחות גברים מגלים שם הומופוביה? והאם רמת ההומופוביה הממוצעת שם נמוכה יותר? שאלה נוספת: במידה ויותר אנשים יקבלו הומואים, אתה צופה גם שיותר ויותר גברים ימצאו את עצמם מתנסים עם בני מינם? (בדומה לנשים רבות שאמנם מגדירות את עצמן סטרייטיות, אך בכל זאת אינן נרתעות ממגע עם אישה) שבוע טוב! רונן

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים