התלבטות קשה

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

03/11/2008 | 11:13 | מאת: אסנת

ברצוני להציג בעיה לא פשוטה שיש לי.אנסה להוציא עד כמה שאפשר פרטים מזהים בשל רגישות הענין. אני בהליכי גירושין. אמא למספר ילדים. לפני כחצי שנה פגשתי גבר גרוש שגם לו ילדים. אני אחרי נישואים שאופיינו ביחסים קשים למדי. הקשר החדש נפלא. יש בינינו אהבה אמיתית, כבוד הדדי ומין טוב מאד. הבעיה היא כזו. מיד בתחילת הקשר, החבר שלי אמר לי שברצונו להיות מאד ישר אתי וסיפר לי שסוף נישואיו אופיינו בהתלבטות שלו לגבי הזהות המינית שלו, ושהוא עבר תקופה מסוימת של נסיונות מיניים עם גברים. היחסים היו מזדמנים, כמו דרך הליכה לחוף הים, וכו,. אני אדם מאד פתוח, אבל הענין לא מפסיק להציק לי. החבר שלי כל הזמן אומר לי שחשוב לו האמון בינינו ושאם יהיה משהו דומה אתי הוא מיד יאמר לי. אבל אני לא נרגעת. הגענו למצבים טובים מאד מבחינת הקשר: הצגנו את המשפחה המורחבת ואת הילדים זה בפני זו והכל נהדר. אבל כל פעם שקורה מצב בו חברי יוצא מהבית בלי לומר לי להיכן (אנחנו לא גרים יחד כי הוא חושב שעדין לא הגיע הזמן), וקורה לא מעט מצבים כאלה,ואני פתאום מתקשרת והוא מוצא איזה הסבר לעיסוק מסויים, אני נכנסת למחשבות שהוא עדין מחפש מין מזדמן כמו פעם. אני עצמי חושבת, שיכול להיות שאם יש לו צורך כזה, אז לא משנה מה יהיה טיב היחסים בינינו- בכל מקרה שום דבר לא יעזור לי. האמת היא שהענין של הבגידה פחות מפריע לי, מה שמפריע לי מאד ומדיר שינה מעיני- הוא הסכנה הבריאותית. יש לי הרגשה שחברי לא יקפיד על מין בטוח. אגב- בתחילת הקשר הוא עבר בדיקת איידס והתוצאה היתה שלילית. אודה לתשובתך המהירה כי אני ממש חסרת מנוחה,

03/11/2008 | 11:55 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסנת, אמנם את כותבת שעניין הבגידה פחות מפריע לך, אך חשוב להבין שגם עם גבר סטרייט לחלוטין קיימת סכנת בגידה עם נשים אחרות. באשר לסכנה הבריאותית, יש לקוות שהוא שומר על עצמו ועלייך ומשתמש באמצעי מיגון. יחד עם זאת, במין אוראלי בין גברים לא מקובל להשתמש בקונדום וקיימת סכנת הידבקות, אם כי פחותה בהרבה מאשר במין אנאלי. טיפלתי בלא מעט הומוסקסואלים שנשואים לנשים וברוב המקרים הטיפול עלה יפה (ראי מאמר קצר בנושא: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a31.html ), אך במקרה שלך נראה לי שלא לחינם הבחור חשף את נטיותיו בפנייך. מצד אחד, יש כאן אכן גילוי נאות ומצד שני, הדבר מעיד על כוונתו להמשיך ביחסים עם גברים ולהשתמש בקשר איתך כמסגרת שתקנה לו חוף מבטחים לחזור אליו. אני בדעה שאם את יודעת על כל העניין מראש, וזה לא משהו שנתגלה תוך כדי נישואין כשיש לכם מחויבות משותפת, מוטב לך למצוא גבר סטרייט כפרק ב'. ייתכן מאוד שתוכלו להישאר ידידים מצוינים. ייתכן, אגב, שהחלטה כזו שלך גם תעזור לו לקבל את ההומוסקסואליות שלו וללכת איתה עד הסוף. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

03/11/2008 | 12:14 | מאת: אסנת

מודה לך על תשובתך המהירה. אני רוצה להדגיש, שחברי אמר לי ואומר לי כל הזמן שתקופת ההתלבטות שלו הסתיימה, ושהיחסים שלנו מספקים אותו לחלוטין. הוא ממש מתרגז כשאני מעלה את האפשרות שהוא מקיים במקביל יחסים עם גברים. הוא טוען של ההתלבטות היתה בגלל העדר יחסים עם אשתו לשעבר וספקות לגבי גבריותו. יכול להיות שקשה לי לקבל את ההמלצה שלך מבחינה רגשית, אך האם יכול להיות שהוא באמת נאמן לי?

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים