בעיות בזהות המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

14/09/2005 | 12:27 | מאת: אסף

שלום ד"ר גידי רובינשטיין. אני בן 19, ויש לי קונפליקט פנימי שמאוד קשה לי להבין אותו. ועכשיו גיליתי שיש פורום לעיניינים האלה ואני מקווה מאוד שאני אמצא כאן תשובה. לפני כשבע חודשים בערך, היה לי התקף חרדה שאולי אני הומו. כל זה כנראה פוביה מוגזמת מלהפך להומו אבל אני לא יודע איך להשתחרר ממנה. יש לציין למרות הסבל האדיר שעברתי בחקירת הזהות אני אף פעם לא הרגשתי משיכה, גם לא לפני ההתקף הראשון. בהתחלה כל בן ובת שהייתי רואה הייתי נכנס להתקף, ולמרות שנרגעתי מאוד מאז, וההתקפים גם פחתו משמעותית. עדיין יש לי מצבים שאני לא בטוח מה אני מרגיש, כאילו יש לי פחד לההפך להומוסקסואל. אף פעם אפילו לא עברה לי מחשבה על להיות עם מישהו, אני מאוד נמשך לבנות. אבל בזמן התקף פשוט כל מה שהיה הגיוני אצלי בחיים נעלם והכל נהיה להזיה. כבר כמה ימים רצופים שאני חולם על חברה שלי לשעבר (שמאוד אהבתי אותה, ואני חושב שיש לה איכשהו קשר לבלבול בזהות) ואף שאני חי עם זה, מאוד קשה לי עם המחשבות האלו. גם עכשיו שאני כותב את השורות האלו אני מרגיש רעד בפנים, רק המחשבות על זה מכניסות אותי לחרדות! תודה רבה מראש, אסף.

14/09/2005 | 13:32 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום אסף, התופעה שאתה מתאר מוכרת כפאניקה הומוסקסואלית או הומופוביה, כלומר, פחד מהומוסקסואלים או פחד להפוך להיות הומוסקסואלים. כולנו, למעשה, דו-מיניים בפוטנציה, אלא שצד אחד מודע יותר והצד האחר מודע פחות. נשמע שהסערה הרגשית שאתה מתאר קשורה מאוד לשלב שבו אתה נמצא בחיים, שלב שבו הזהות העצמית עדיין נמצאת בשלבי התגבשות. במסגרת גיבוש זה של הזהות המינית אתה חרד מאוד לגבריותך. קשה מאוד לעבור את השלב הזה לבד ואני ממליץ לך לפנות לאיש מקצוע המתמחה בתחום של זהות מינית, שילווה אותך ואשר תוכל לחלוק עימו את פחדיך ולהבין טוב יותר מה עומד מאחוריהם. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים