יש לי סיפור שקצת מבלבל אותי

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

13/09/2005 | 22:44 | מאת: מיכאל

כשאני הייתי צעיר לקיתי בשיתוק מוחין אך למדתי למרות הקשיים במסגרת רגילה, בגיל ההתבגרות אבי נפטר ואני שהיתי במוסד אך יום אחד אמרו לאימי כי טוב תעשה והיא תוציא אותי מכותלי המוסד, ושוב מצאתי את עצמי בחיים הרגילים אך הפעם במפעל מוגן שבחסות "אילן" שבו עבדו נכים. אומנם היה לי די טוב במפעל שבו התגאתי לעזור לחברים ואף היו לי בנות זוג אך היה בלגאן במפעל והצוות לא היה כל כך רגיש לנכים ואפילו ניתקלתי בסוטה מין אשר כמעט החדיר לתוכי את איבר מינו וכן בחבר שמאוד חיבבתי אותו אך הוא לא היה אחראי למעשיו והוא גם היה אפלפטי והוא אף איים עלי וכך מרוב פחד ומרוב רגשות אשר לא נתנו לי מנוח חשבתי שאולי משהו לא בסדר עימדי והחלטתי שאולי אני אלך ללמוד משהו מועיל כדי להיות שפוי בדעתי. היום כשאני בן 54 ורואה שאני לומד ומתקדם ואני די מרוצה שעולם חדש ומעניין נפתח לפני אני מרגיש עדיין מבולבל כי האנשים לרוב לא מסתכלים על אדם נכה כעל אדם בריא ומבחינת הגרויים המיניים זה די מתסכל, כי כשאני רואה בחור יפה ועירום אני כמובן מתגרה ואני מרבה לשאול את עצמי האם יש הבדל בין הנכה לבריא והרי הנכים תמיד גדלים בחברה של נכים, ושאני נוסע כמובן לאימי אני מרגיש כי אני בעיקרון מתפקד כאדם בריא, אז לאן אני משתיך ואולי אני לא הייתי צרך לשאוף ולהתגרות ואולי לא טוב שאני כל כך רגיש? וכך אני נותרתי לבד עם בילבול גדול לגבי זהותי כאדם. אהי אודה אם תענו לי על שאלתי ואולי תשקיטו את מצפוני המצעק לי ולא נותן לי מנוחה. מיכאל

14/09/2005 | 10:11 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום מיכאל, אם בחורים יפים מעוררים אותך מינית, הרי שאתה הומוסקסואל. אם גם בחורות מעוררות אותך מינית, הרי שאתה ביסקסואל. אני מבין שקשה לך עם הבלבול הזה. אינני יודע במה הנכות שלך מתבטאת כיום, אך החברה נרתעת מנכים ואם הנכות פוגעת במראה החיצוני שלך בצורה כלשהי, בוודאי שקשה לך עם בחורות (במידה ואתה נמשך אליהן) ועוד יותר עם בחורים, שנמשכים בראש ובראשונה למראה החיצוני. עם זאת, ישנם גם הומוסקסואלים נכים, המוצאים את מקומם. אולי כדאי שתפנה למטפל גיי-פרנדלי שיעזור לך להבהיר לעצמך דברים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://www.zarut.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים