משיכה רגשית ללא משיכה פיזית וההפך

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

27/09/2008 | 10:59 | מאת: עדי

שלום לך אני בת 30 ומתלבטת, היו לי בעבר לא הרבה מערכות יחסים עם גברים, היה לי חבר שנתיים שלא אהבתי אותו ולא הייתה לי משיכה רגשית אליו, אבל כן נמשכתי אליו פיזית והיה לי סקס נהדר איתו, ויצאתי עם עוד המון המון בחורים נוספים לחלקם הייתה לי משיכה פיזית אבל לא הרגשתי משיכה רגשית,והיו כמה בחורים שהרגשתי ניצוץ כלשהו גם פיזי וגם רגשי אבל הקשר לא המשיך מהצד שלהם...אז קשה לי להגיד על סמך פגישה אחת או שתיים... והיו לי מערכות יחסים עם שתי בחורות את שתיהן אהבתי מאוד ונמשכתי אליהן רגשית, אבל פיזית לא הרגשתי כמו שאני מרגישה לבחורים. וניסיתי לבוא איתם במגע וזה היה לי מוזר ולא נעים... ושאלתי היא האם אפשר לחוש רק אחד משני הדברים? רק משיכה רגשית או רק משיכה פיזית? האם יכול להיות מצב שיש לי רק משיכה רגשית לנשים ללא משיכה פיזית? או רק משיכה פיזית לגברים ללא משיכה רגשית? ואיך זה מגדיר אותי? בי סקסואלית? סטרייטית לסבית? אודה לך על התשובה עדי

28/09/2008 | 08:56 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום עדי, אינני יודע אם הייתי מגדיר אותך כביסקסואלית, משום שלפי תיאורייך, אינך נמשכת פיזית לנשים ואינך מתארת איך נקלעת למערכות יחסים עם נשים. ביסקסואליות יכולה לשאת צורות שונות, אך משיכה מינית מסוימת לשני המינים היא תנאי הכרחי בהגדרה: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html ייתכן מאוד שאת מפרידה, שלא מדעת, בין מין ורגש ומסיבות שצריכות להתברר בטיפול, קשה לך לאחד אותם באובייקט אחד. תופעה זו שכיחה יותר אצל גברים הנמשכים למישהו או למישהי ועם היווצרות זיקה רגשית הם מאבדים מהר מאוד את העניין המיני ומחפשים אובייקטים אחרים. הייתי ממליץ לך לברר את העניין בטיפול פסיכולוגי בגישה פסיכודינאמית. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים