התלבטות לגבי הזהות המינית

דיון מתוך פורום  שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים

06/09/2008 | 14:45 | מאת: דניאל

שלום אני בת 33 , לא מנוסה בהרבה מערכות יחסים, היה לי חבר שנה וקיימנו יחסים חלקיים, נמשכתי אליו פיזית אבל לא אהבתי אותו.אבל המגע איתו היה מהנה. ומאז היו לי דייטים לא מוצלחים עם כאלה שהרגשתי שאני נמשכת אליהם ונדלקת עליהם אבל זה לא המשיך. לא הייתה לי אף פעם אהבה רגשית כלפי מישהו, תמיד משיכה, ולפעמים בדייטים ראשוניים זה היה נראה שזה קיים, אבל זה לא המשיך הלאה. אחר כך הייתה לי חברה טובה שאהבתי מאוד, והייתה לי תחושה שאני נמשכת אליה אבל בפועל לא קרה כלום, אז אני לא יודעם אם זה רק אהבה רגשית. ואחר כך עוד חברה שאהבתי מאוד, רגשית, והיה נראה שיש איזו משיכה באוויר ששתינו החלטנו לנסות לבחון ולכן התנשקנו נשיקה צרפתית לא הרגשתי כלום, הגוף שלי לא הגיב ולא התגרה, גם כשליטפתי אותה, ויש לציין שאפילו מריקוד סלואו עם מישהו הגוף שלי כן מגיב ומתעורר מינית, ואני יכולה מיחסים יבשים כאלה גם מישהו, עם בגדים אפילו לגמור. בפנטזיות שלי יש לרוב גברים ואני רואה בדמיוני גבר שוכב עם אישה, אבל החברה הזו שלי הופיעה לי גם בפנטזיות לפני שהייתה הנשיקה בינינו ויכולתי לאונן ולגמור מהפנטזיה הזו. אבל בפועל כשהייתה הנשיקה איתה זה הרגיש לי מוזר והגוף שלה והמגע איתה לא גירה אותי, אפילו הנשיקה הזו טיפה דחתה אותי. רציתי לשאול מה אני? סטרייטית? בי? לסבית? דניאל

06/09/2008 | 19:16 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאל, לפי תיאורייך (ובהסתייגות הנובעת מכך שאינני מכיר אותך אישית), את אכן ביסקסואלית: http://www.giditherapy.com/shrink-friendly/a11.html וזאת, משום שאת מרגישה משיכה מינית ורגשית גם לגברים וגם לנשים. אמנם בשני המקרים ישנן גם עכבות, בצד המשיכה, ומשהו עוצר אותך מלהמשיך הלאה, אך אלו דברים שיש להתגבר עליהם (אולי בעזרת טיפול מתאים?) . כאשר המעצורים קיימים מבחוץ - למשל, כאשר את לבושה בזמן ריקוד - את אפילו מסוגלת להגיע לאורגזמה. להערכתי, מטרת הטיפול בך צריכה להיות מתן לגטימציה ליהנות משני העולמות מבחינה מינית, כאשר את הבחירה של בן או בת זוג תערכי לפי הרגש שלך אליו או אליה, כמו שנוהגים סטרייטים או חד-מיניים. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

07/09/2008 | 00:32 | מאת: דניאל

שלום שוב אני מניחה שאתה צודק לגבי עניין של עכבות, ומעצורים, אבל יחד עם זאת אני עדיין לא בטוחה לגבי הנושא של נשים כי משיכה רגשית נפשית אכן יש לי כלפיהן, עובדה שהיה לי כלפי שתי חברות שלי, ומשיכה פיזית נראה לי שלכאורה קיימת, אבל הנה כשניסיתי הלכה למעשה לבחון את העניין, וניסיתי להתנשק עם החברה הזו שלי, לגעת בה, לא הרגשתי גירוי כמו שאני מרגישה עם בחור, זה כאילו שהייתה קצת משיכה בגוף וזה קורה בעיקר כשאני מחבקת אותה, אבל המשיכה לטעמי מאוד חלשה, כי בסיטואציה כזו למשל אם בחור הייתי מרגישה אחרת מאוד ומגורה מאוד. אז איך אתה מסביר את זה..?

07/09/2008 | 16:53 | מאת: ד"ר גידי רובינשטיין

שלום דניאל, להערכתי, העכבות קיימות בצד המשיכה, משום שייתכן שנבהלת ממשיכה זו ולא יכולת לממש אותה (ובמקביל, לא נבהלת מהמשיכה לגבר שהיא לגיטימית יותר). זוהי כנראה פאניקה הומוסקסואלית (או הומופוביה), שנלווית לגילוי משיכתך לבנות מינך. בהצלחה, ד"ר גידי רובינשטיין http://giditherapy.com/shrink-friendly

מנהל פורום שרינק פרנדלי - ייעוץ פסיכולוגי לגברים הומואים, ביסקסואלים וא-מיניים